Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Adegbenro nära flytt till Kina

Sillybloggen

Samuel Adegbenro vann skytteligan i allsvenskan 2021, med 17 mål för sitt IFK Norrköping. Framfarten ska ha gett stort eko och klubben har under vintern märkt av ett stort intresse för anfallaren.

I början av februari rapporterade Expressen att en kinesisk klubb lagt ett bud på Adegbenro, som enligt tidningen låg på omkring 25 miljoner kronor. Då valde IFK att tacka nej, men intresset från Kina ska ha kvarstått.

Nu rapporterar tidningen att Norrköping slutförhandlar med Beijing Guoan FC om Adegbenro. De uppges vilja förhandla in klausuler alternativt vidareförsäljning i avtalet och övergångssumman sägs ligga på omkring 30 miljoner kronor. Enligt norska Adresseavisen går omkring 30 procent av övergångssumman för Adegbenro till hans tidigare klubb Rosenborg.

– Vi kan bekräfta att vi sitter i diskussioner med en kinesisk klubb, säger IFK Norrköpings ordförande Sakarias Mårdh till tidningen och utan att vilja gå in på detaljer menar han att klubben ställer höga krav för att gå med på en övergång.

Annons

Tränare Rikard Norling har även han svarat på frågan om det finns något nytt att rapportera om anfallaren och sa då följande till Expressen:

– Det är klart att vi alla känner att det är ohållbart annars. Jag tror inte vi snackar en vecka bort ens en gång.

Publicerad 2022-02-21 13:39

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto