Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Officiellt: Stuhr-Ellegaard till Ålborg

Sillybloggen

Kevin Stuhr-Ellegaard lämnade Elfsborg 2019.
Nu är målvaktsveteranen klar för spel i den danska klubben Ålborg.

Målvakten Kevin Stuhr-Ellegaard, 38, tillhörde IF Elfsborg mellan 2012 och 2019 och gick sedan vidare för spel i danska FC Helsingør. I slutet av december i fjol lämnade 38-åringen den danska klubben och meddelade även att han lägger skorna på hyllan.

Nu ger Ålborg besked om att Stuhr-Ellegaard tar upp karriären igen för ett korttidskontrakt över den resterande delen av säsongen. Anledningen är att Ålborgs andremålvakt, 17-årige Theo Sander, framöver kommer att spela med Danmarks U17-landslag i EM i Israel. Därmed behövde klubben få in en ny reserv till svensken Jacob Rinne, som är förstemålvakt.

Annons

– Vi hoppas givetvis inte att det ska bli aktuellt att behöva Kevin Stuhr-Ellegaard på planen, men med honom har vi för några avgörande matcher säkrat en både skicklig och rutinerad målvakt om Jacob Rinne inte kan spela, säger sportchefen Inge André Olsen på klubbens hemsida.

Stuhr Ellegaard om korttidskontraktet:

– AaB är i en akut situation, och jag har tackat ja till att kliva in, vilket jag också ser som en både intressant och spännande utmaning, säger han i en kommentar på klubbens hemsida.

Stuhr-Ellegaard berättar vidare, för Bold.dk, att han först trodde det var ett sent april-skämt när Ålborg hörde av sig om ett korttidskontrakt.

– Jag måste erkänna att jag först trodde att det var ett väldigt, väldigt sent april-skämt. Det var ett samtal där jag fick frågan om jag var redo att hjälpa till i toppen av Superligan. Jag var typ som: “Vad nu?”, säger målvakten till Bold.dk och fortsätter:

Annons

– Då fick jag hela historien om att Theo Sander ska åka iväg och jag får en jättebra upplevelse med en sista omgång. AaB har lånat ut Andreas Hansen och det är såklart begränsat vad gäller målvakter med min rutin om något skulle hända Rinne. Då är det svårt att bara hitta en målvakt som inte är på kontrakt och där de vet vad de får.

– Generellt handlar det om att ha på sig ja-hatten, och det har jag. Jag tycker att det lät roligt, och jag skulle vilja hjälpa till i den här situationen

Ålborg är i dagsläget på tredje plats i mästerskapsserien i den danska högstaligan. Fem matcher återstår av säsongen.

Publicerad 2022-05-02 10:15

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto