Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Officiellt: FCK förlänger med målvakt - ovisst kring svenskduo

Sillybloggen

Danska storklubben FC Köpenhamn har två svenska målvakter i A-truppen – Karl-Johan Johnsson, 32, och Johan Guadagno, 19. Under förra säsongen fick båda knapp speltid, då Johnsson stod i mål i fyra matcher, medan Guadagno inte fick någon match.

Nu har FCK gjort en förlängning, som kan komma att få betydelse för svenskduons framtid i klubben. Under onsdagen meddelade FCK att den 16-årige målvakten Andreas Dithmer har skrivit på ett nytt kontrakt som sträcker sig till sommaren 2025 och från och med nästa vecka kommer att vara en del av klubbens A-trupp.

Utöver Johnsson, Guadagno och Dithmer är även förstemålvakten Kamil Grabara, som gjorde 44 matcher förra säsongen, en del av Köpenhamns A-trupp.

Johnsson har avtal till sommaren 2023, medan Guadagno har kontrakt till sommaren 2024. I slutet av april uttalade sig Johnsson om sin framtid och sa då så här:

Annons

– Vi har inte kommit så långt. Vi har inte tagit ett snack. Vi får väl ta ett snack med klubben, så får man väl se om någonting som är intressant dyker upp i så fall, sa målvakten då.

Publicerad 2022-06-08 18:26

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto