Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Bild: Ajax vill värva Zirkzee - pekas ut som Hallers ersättare

Sillybloggen

Sébastien Haller gjorde stor succé i Ajax förra säsongen. Forwarden noterades för 34 mål på 42 matcher, och nu uppges han vara klar för Borussia Dortmund. Enligt transferjournalisten Fabrizio Romano är klubbarna överens om en övergångssumma på 35 miljoner euro, motsvarande drygt 370 miljoner kronor, och övergången väntas bli officiell inom kort.

Ajax har därmed inlett jakten på en ersättare, och nu kommer uppgifter som gör gällande att man vill värva från Bundesliga.

Det är tyska Bild som rapporterar att Ajax vill köpa loss Joshua Zirkzee, 21, från Bayern München. Forwarden var utlånad till Anderlecht förra säsongen där han gjorde 18 mål samt 13 assist på 47 matcher.

Bild hävdar att Anderlecht gärna vill behålla Zirkzee, men att klubben inte har råd att betala de tio miljoner euro (motsvarande knappt 107 miljoner kronor) som Bayern kräver. Det är dock en summa som Ajax ska vara redo att betala.

Joshua Zirkzee värvades till Bayern Münchens akademi från Feyenoord 2017 och har kontrakt med 2023.

ANNONS
Publicerad 2022-06-24 16:43

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto