Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Fransk media: Lyon vill dumpa Boateng

Sillybloggen

Jérôme Boateng har spelat i Lyon sedan 2021.

Efter att ha varit tokpetad i början av nuvarande säsong fick 34-åringen starta fyra av de fem avslutande matcherna innan VM-uppehållet, då Laurent Blanc tog över som ny huvudtränare. Fransk media har gjort gällande att mittbacksbjässen nu har fått blodad tand och vill förlänga sitt kontrakt, som löper ut i sommar, med Ligue 1-klubben.

Lyon verkar dock ha helt andra planer.

Enligt Foot Mercato vill Lyon nämligen bli av med Boateng så fort som möjligt, helst redan i januari. Klubben uppges till och med vara redo att släppa honom gratis under januarifönstret – trots att han då fortfarande har kontrakt.

ANNONS

Foot Mercato hävdar vidare att två anledningar ligger bakom Lyons beslut. Dels vill man frigöra utrymme i spelarbudgeten då Boateng sitter på en hög lön, dels vill man göra plats i truppen för att värva en ny, yngre mittback.

Mycket talar därmed för att Jérôme Boateng, som även har varit i blåsväder utanför planen, kommer att behöva se sig om efter en ny klubb inom kort. Tidigare i karriären har han representerat Hertha Berlin, Hamburg, Bayern München och Manchester City.

Publicerad 2022-12-24 15:52

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto