Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Officiellt: Konteh Krubally lämnar Haninge för Midtjylland

Sillybloggen

Bilal Konteh Krubally, 16, blev nyligen uppflyttad till IFK Haninges A-lag, men lämnar nu Sverige. Haninge går ut med att talangen lämnar föreningen för spel i den danska storklubben Midtjylland från i sommar.

– Bilal är en talangfull och skicklig back som har sina styrkor i en-mot-en-spelet. Han är stor, stark, snabb och skicklig i huvudspelet. Det gör att han har de grundläggande sakerna på plats, vilket gör att han är otroligt spännande, säger den danska klubbens akademichef Flemming Broe på klubbens hemsida och fortsätter:

– Han är fortfarande lite outbildad, då han tidigare inte varit en del av en elitmiljö. Vi tror att han kan ta stora steg i sin utveckling när han blir en del av vardagen i Midtjylland. Han har helt rätt tänkesätt i förhållande till sin egen utveckling och vi ser fram emot att jobba med honom.

Annons

Konteh Krubally är också glad över övergången.

– Jag tror att det här är ett bra steg för mig i min karriär. Min stora dröm är att bli en professionell fotbollsspelare, så jag är exalterad över att komma till en klubb med ett så stort setup, säger spelaren.

Tidigare har han även varit på provspel hos den spanska klubben Elche.

I Midtjylland spelar sedan tidigare svenskarna Joel Andersson, Kristoffer Olsson och Astrit Selmani.

Publicerad 2023-02-20 13:59

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto