Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Blåvitt fick Hellberg-nobb av Värnamo

Sillybloggen

IFK Göteborg är ute efter en ny tränare efter klubben sparkade Mikael Stahre för ungefär en månad sedan.

Tidigare har namn som danskarna Niels Frederiksen (kontraktslös, tidigare i Bröndby och Esbjerg, Jess Thorup (kontraktslös, tidigare i FCK och Gent) samt HJK:s Toni Koskela uppgetts vara av intresse för Blåvitt.

Nu uppger Expressen att IFK Göteborg även har spanat på IFK Värnamos huvudtränare Kim Hellberg som ett alternativ. Enligt Expressen tog Blåvitt kontakt med den allsvenska konkurrenten, som man förlorade med 1-0 mot i premiäromgången, för någon vecka sedan, men Smålandslaget nobbade förfrågan omedelbart och en flytt kommer inte att bli av.

Enes Ahmetovic, sportchef i IFK Värnamo, har tidigare hyllat 35-åringen som han tror går en stor framtid tillmötes.

Annons

– Jag är helt övertygad om att Hellberg kommer träna betydligt större klubbar än IFK Värnamo. Nu ska jag inte sätta för stor press på honom, men det är en man som kommer träna i Europa. Det är jag helt övertygad. Sedan tror jag att hans och min ambition är att driva det här projektet med Värnamo så långt vi kan. Jag vet också att vi tycker om att göra det tillsammans, så vi får se vad som händer i framtiden, men jag njuter av att vi har Hellberg hos oss och jag tror att han njuter av att vara hos oss, sa Ahmetovic i Fotbollskanalens deadline day-sändning.

Kim Hellberg, med förflutet i IFK Norrköping och Sylvia, tog över IFK Värnamo i fjol och ledde laget till en tionde plats i allsvenskan.

IFK Göteborg, som förlorat sina två första matcher i allsvenskan, leds för närvarande av William Lundin och Alexander Tengryd.

Annons
Publicerad 2023-04-10 21:19

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto