Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Telegraaf: Timber överens med Arsenal

Sillybloggen

Jurriën Timber kommer allt närmare en övergång till Arsenal.

På söndagskvällen uppger nederländska De Telegraaf att 22-åringen är överens med “Gunners” om de personliga villkoren för ett kontrakt till sommaren 2028. Enligt tidningen kommer mittbacken att tjäna åtta miljoner euro, motsvarande ungefär 93,5 miljoner svenska kronor, om året vilket är en fördubbling av hans nuvarande lön i Ajax.

Enligt samma uppgifter “kryper klubbarna närmare varandra” när det gäller övergångssumman. The Athletic rapporterade nyligen att Arsenal har fått ett bud värt 30 miljoner pund, cirka 408 miljoner kronor, nobbat. Enligt sajten kräver Ajax uppemot 50 miljoner pund (drygt 680 miljoner svenska kronor) för att släppa sin stjärnback.

Annons

Det återstår att se ifall klubbarna lyckas enas om en övergångssumma. Enligt samstämmiga rapporter i brittisk media har Arsenal redan gjort klart med ett annat nyförvärv i form av Kai Havertz från Chelsea, en övergång som väntas bli officiell i dagarna.

Totalt har Jurriën Timber gjort 121 matcher i Ajax-tröjan sedan han blev uppflyttad till klubbens a-lag. På meritlistan finns dessutom 15 landskamper för Nederländerna.

Publicerad 2023-06-25 22:08

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto