Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

5:11
Nästa

Avbryt
Försök igen

Uppgifter: Manchester United lägger bud på Onana

Sillybloggen

David de Gea har ett utgående avtal och enligt The Athletic har spanjoren inte accepterat Manchester Uniteds nya kontraktsförslag än, efter att ett tidigare plötsligt dragits tillbaka.

Eftersom chansen finns att 32-åringen lämnar som bosman i sommar har Premier League-jätten tvingats ge sig ut på jakt efter en potentiell ersättare. Sedan tidigare är det känt att huvudtränare Erik ten Hag vill värva en målvakt med bättre fötter än de Gea och då har Inter-stjärnan André Onana, 27, identifierats som ett alternativ.

Tidigare uppgifter har gjort gällande att Manchester United tagit en första kontakt med kamuranens representanter, och nu verkar nästa steg vara på gång.

Italienske transferjournalisten Alfredo Pedullà hävdar att Manchester United på onsdagskvällen har bekräftat att deras intresse för Onana är starkt, och att storklubben kommer lägga ett bud på målvakten de närmaste dagarna. Enligt samma uppgifter kräver Inter totalt 60 miljoner euro, motsvarande cirka 706 miljoner kronor, inklusive bonusar för att släppa 27-åringen.

Annons

Ett möjligt upplägg mellan klubbarna för att nå en lösning skulle exempelvis kunna vara att Manchester United betalar en garanterad summa på 45-48 miljoner euro, och sedan ytterligare 12-15 miljoner euro i bonusar som är lätta att uppnå. Det är en lösning som Inter skulle acceptera, menar Pedullá.

Inter är nämligen angelägna om att sälja Onana av ekonomiska skäl. Eftersom 27-åringen anslöt som bosman skulle Serie A-klubben göra en stor kapitalvinst vid en storförsäljning, något som skulle vara välkommet för klubbkassan.

La Gazzetta dello Sport rapporterade i dagarna att Manchester United är redo att dubbla Onans lön från tre miljoner euro (cirka 35 miljoner kronor) till sex miljoner euro (ungefär 70 miljoner kronor) per säsong om han tar steget till Old Trafford.

Totalt har André Onana gjort 41 matcher i Inter-tröjan sedan han anslöt från Ajax i januari 2022. 27-åringen, som har 37 landskamper mer Kamerun på meritlistan, har fyra år kvar på sitt kontrakt med Milanoklubben.

Annons
Publicerad 2023-06-28 23:41

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto