Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

4:16
Nästa

Avbryt
Försök igen

Sport: Detaljen i avtalet - då kan Barça bryta med Lewandowski

Sillybloggen

Robert Lewandowski har gjort åtta mål på 17 matcher för Barcelona i höst.

Den polske stjärnforwarden har kontrakt till sommaren 2026, men det är inte säkert att han blir kvar i Katalonien fram tills dess.

Sport hävdar nämligen att Barça har möjlighet att bryta 35-åringens avtal i förtid tack vare en klausul som finns inskriven i kontraktet. Om Lewandowski spelar mindre än 55 procent av matcherna säsongen 2024/25 kan klubben välja att släppa målmaskinen, enligt tidningen.

Även om Lewandowski allt som oftast har levererat i linje med de högt ställda förväntningarna som finns på honom kan ett tidigt avsked vara lockande för Barcelona. Sport påstår nämligen att klubben kan spara runt 22 miljoner euro (knappt 250 miljoner kronor) i lönekostnader genom att fimpa polacken ett år tidigare än bekräftat.

Annons

Som bekant dras katalanerna med stora ekonomiska problem.

Nackdelen? Lewandowski blir fri på marknaden och kan ansluta till en ny klubb gratis. Barça föredrar nog därmed helst att sälja 35-åringen, som har kopplats ihop med saudiska klubbar, för att göra sig en peng på kuppen.

Barcelona betalade omkring 530 miljoner för Lewandowski när han köptes loss från Bayern München för 1,5 år sedan.

Publicerad 2023-12-03 22:43

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto