Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Officiellt: Gefle värvar Jonsson

Sillybloggen

Succékeepern Robin Wallinder har lämnat för Östers IF. Nu har Gefle gjort klart med hans ersättare.

Det blir Oscar Jonsson, 26, som vaktar superettan-klubbens mål kommande tre säsonger. Han ansluter till GIF i början av nästa år.

– Det känns jättebra att komma till ett nytt GIF. Jag har haft ett möte med Micke Bengtsson och Tim Markström där de varit väldigt tydliga med hur Gefle spelar och hur de såg på mina egenskaper, men även hur vi ser på fotboll tillsammans och det matchade väldigt bra. Jag tror det kan bli något väldigt bra av det här, säger Jonsson till klubbens hemsida.

Han beskriver sig själv:

– En spelande målvakt som gärna är delaktig så mycket som möjligt med fötterna. Jag bidrar gärna som en extra utespelare. Sen har jag utvecklat mitt luftspel under senare år och ser det som en stor styrka nu för tiden. Att jag kan komma ut och nypa några bollar. Att vara stor och äga mitt straffområde.

Annons

Jonsson kommer närmast från seriekonkurrenten Gif Sundsvall. Tidigare i karriären har han representerat klubbar som Djurgården, IK Frej, IF Karlstad och Karlstad BK.

Publicerad 2023-12-22 09:54

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto