Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

6:04
Nästa

Avbryt
Försök igen

Spansk media: Barça vill värva Martinelli

Sillybloggen

Ytterforwarden Gabriel Martinelli, 22, är en nyckelspelare i Arsenal. Och hans insatser i “Gunners”-tröjan har väckt intresse.

Mundo Deportivo, som ESPN hänvisar till, påstår att Barcelona förbereder ett värvningsförsök av brassen i sommar. Men frågan är hur realistisk en flytt till den katalanska storklubben egentligen är.

Martinelli förlängde nämligen nyligen sitt kontrakt till 2027 och Arsenal lär inte vara särskilt villiga att förhandla om en försäljning i nuläget. Mundo Depotivo tillägger dock att ett bud omkring 100 miljoner euro (drygt 1,1 miljarder kronor) skulle kunna få “Gunners” att tänka om.

Och 1,1 miljarder? Ja, det kan vara i högsta laget för Barça. Katalanerna dras som bekant med ekonomiska problem och behöver sälja av några av sina stjärnspelare i sommar snarare än att köpa nya.

Annons

Barça är dock i behov av en vänsterytter och enligt Mundo Depotivo ser klubben det som “nödvändigt” att förstärka på positionen. João Félix är nämligen “bara” inlånad från Atlético Madrid och hans avtal löper ut i sommar. Huruvida portugisen kommer förlänga sin sejour på Spotify Camp Nou återstår att se.

Kaouru Mitoma (Brighton) och Chvitja Kvaratschelia (Napoli) är två andra tänkbara – men dyra – alternativ som tidningen nämner.

Samtidigt uppger The Athletic att Paris Saint-Germain visar intresse för Gavi. En sådan övergång skulle sannerligen kunna frigöra lite ekonomiska medel för katalanerna.

Martinelli har gjort 40 mål samt 22 assist på 158 matcher i Arsenal-tröjan.

Publicerad 2024-02-15 23:23

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto