Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Ajax redo att erbjuda ten Hag en "flyktväg"

Sillybloggen

Erik ten Hag är pressad och riskerar att få sparken av Manchester United. Den nya sportsliga ledningen väntas fatta beslut om nederländarens framtid efter säsongen.

BBC har dock rapporterat att det blir svårare och svårare för höjdarna på Old Trafford att sparka 54-åringen ju sämre det går. Att ge honom dojjan skulle nämligen att kosta 12 miljoner pund (drygt 157 miljoner kronor), vilket är en hög kostnad att ta ifall laget missar Champions League-spel nästa säsong. Detta för att inte bryta mot FFP-reglerna.

ten Hag lär å sin sida inte gå klubblös ifall det skulle vara så att han entledigas.

Daily Mirror hävdar nämligen att ex-klubben Ajax har med honom på sin önskelista. Även Liverpools assisterande tränare Pep Lijnders är aktuell för jobbet.

Ajax är på jakt efter en permanent huvudtränare som ska ersätta John van ‘t Schip i sommar. Ten Hag, som skördade stora framgångar i den nederländska jätten innan han lämnade för just United 2022, är en av flera som är aktuella för jobbet. Det hela beskrivs som en “flyktväg” ifall det värsta tänkbara skulle inträffa på Old Trafford.

Annons

Men det kräver alltså att 54-åringen får sparken. Ajax, som är femma i den inhemska ligan, har nämligen inte råd att betala någon kompensation för sin tidigare tränare.

Roberto De Zerbi (Brighton) och Graham Potter (klubblös) är exempel på andra tränare som har bollats upp som potentiella ersättare till ten Hag. Om han får sparken, det vill säga.

Publicerad 2024-03-11 11:45

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto