Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Dömdes för doping men fick spela VM - nu har Guerrero fått avslag i sista instans

Campeonato Brasileiro

Paolo Guerrero har fått sitt slutgiltiga straff.
Högsta domstolen i Schweiz avslog peruanens överklagan, skriver nyhetsbyrån AP.

Foto: Bildbyrån.

I oktober 2017 testades peruanen Paolo Guerrerro positivt för en restprodukt från kokain. Testet gjordes i samband med en VM-kvalmatch mot Argentina och Fifa utdömde en avstängning på sex månader (från början ett år, men det kortades senare efter överklagan), vilket Guerrero överklagade till idrottens skiljedomstol, Cas.

Cas tyckte dock Fifa varit för mesigt – och skärpte straffet till 14 månaders avstängning, vilket vid tidpunkten innebar att Guerrero skulle missa VM i Ryssland följande sommar.

Guerrero gav sig dock inte där och överklagade till högsta domstolen i Schweiz. De valde i sin tur att skjuta upp avstängningen till dess att alla fakta granskats ytterligare en gång – och Guerrero, som själv hävdar att han fått i sig substansen efter att ha druckit te innehållande kokablad, vilket inte gjorts för att höja prestationsnivån, fick spela VM trots allt.

ANNONS

Nu har själva sakfrågan avgjorts i sista instans – och högsta domstolen i Schweiz har beslutat sig för att avslå spelarens överklagan, det skriver nyhetsbyrån AP under torsdagen.

Guerrero får nu inte spela med sitt brasilianska klubblag Internacional förrän i början av april. 

Guerrero gjorde ett mål i segermötet med Australien under VM, men landslaget slutade efter två förluster, mot Danmark och Frankrike, på tredje plats i gruppen och man åkte därmed ut.

Publicerad 2019-03-07 kl 13:10

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto