Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM 2018
27v

Efter alla turer - Perus lagkapten får spela VM

Foto: Bildbyrån

Följetongen om Paolo Guerreros dopingavstängning har fått en ny vändning.
Perus lagkapten har nu fått beskedet att han får spela VM i Ryssland.

Det var i december 2017 som Fifas disciplinära kommitté beslutade om att stänga av Perus lagkapten Paolo Guerrero från all fotboll i ett år. Detta efter att Guerrero testats positivt för kokain efter VM-kvalmatchen mot Argentina den 5 oktober i år. 

Guerrero och Peru överklagade avstängningen och fick straffet kortat till sex månader. För två veckor sedan förlängde dock Idrottens skiljedomstol Cas straffet igen, till 14 månader. I beslutet skrev Cas att anfallaren fick i sig substansen efter att ha druckit ett kokabladste, och accepterat att Guerrero inte tagit substansen för att höja sin prestationsnivå. Dock ansåg man att spelarens oaktsamhet var skäl nog för straff.

Men en ny överklagan, till högsta domstolen i Schweiz, senare har Guerrero och Peru fått ett glädjande besked: 34-åringen får spela VM i Ryssland i sommar, det meddelar det peruanska förbundet på Twitter.

"Grattis Paolo", skriver man.

Beslutet innebär att avstängningen skjuts upp tills att alla fakta har granskats ytterligare och överklagan behandlats, och gör alltså att lagkaptenen kan delta i mästerskapet i Ryssland.

Peru gör sitt första VM på 36 år. I gruppspelet ställs man mot Danmark, Frankrike och Australien. 

- Det finns inga gränser. Det finns inga omöjliga drömmar, för det är nu bevisat att när peruaner enas är vad som helst möjligt, säger Guerrero i ett uttalande på Facebook.

Grupp C

# Lag S V O F +/− P
1 Frankrike 3 2 1 0 2 7
2 Danmark 3 1 2 0 1 5
3 Peru 3 1 0 2 0 3
4 Australien 3 0 1 2 -3 1
Publicerad 2018-05-31 kl 14:40
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons