Arsenal vidare till CL efter vändning i Italien

Joel Ekstrand och hans Udinese kunde inte stå emot Arsenal. Van Persie och Walcott gjorde målen när Londonlaget gick vidare till Champions League.

Arsenal gick vidare till Champions Leagues huvudturnering efter att ha slagit Udinese med 3-1 sammanlagt. Matchen i Udine slutade 2-1 efter att Arsenal vänt på steken i andra halvlek.

Gunners öppnade bäst och Gervinho dribblade förbi Joel Ekstrand redan i den andra minuten. Men det var Udinese som nätade först. Antonio Di Natale vände på en femöring och slog in 1-0 på volley i den nionde minuten - trodde han. Men domaren hade blåst - helt korrekt - för offside.

Di Natale var glödhet i den första halvleken och hade dessutom ett stolpskott efter drygt 20 minuter.

Efter en halvtimme dribblade Gervinho förbi flera Udinesespelare och serverade Theo Walcott fem meter framför mål. Udinesekeepern Handanovic räddade dock både Walcotts skott och Van Persies försök på returen.

Antonio Di Natale såg ett tag ut att ha skadat baksidan av låret, men efter 39 minuter slog skyttekungen till med ett magiskt nickmål. Från straffpunkten nicklobbade italienaren in 1-0 stolpe-in bakom Wojciech Szczesny i Gunnersmålet - och det var kvitterat sammanlagt.

Gervinho fortsatte dock att vara pigg, och ryckte i den 55:e minuten förbi Mehdi Benatia på vänsterkanten. Inspelet satt perfekt på Robin Van Persies vänsterfot - och det var 1-1 i matchen. Målet innebar att Udinese var tvunget att göra två mål för att gå vidare.

Strax därefter blåste dock domaren Benquerenca straff åt Udinese - och varnade Thomas Vermaelen för att ha tagit med handen i straffområdet. Wojciech Szczesny gjorde dock en sagolik räddning på Antonio Di Natales straff.

I den 70:e minuten kom så målet som skickade Arsenal vidare i Champions League. Sagna hittade Theo Walcott som fick sprinta rättvänd mot Handanovic i Udinesemålet. Walcott satte bollen säkert vid första stolpen - 2-1 till Arsenal och 3-1 sammanlagt.

Publicerad 2011-08-25 kl 16:53