POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
CHAMPIONS LEAGUE
2v

Champions League uppges få nytt format - Uefa-basen: "Tänker hela tiden på förbättring"

Foto: Bildbyrån.

Champions League uppges få ett nytt format 2024.
Uefa-presidenten Aleksander Ceferin menar att inget är klart. 
- Just nu vet vi inte om det kommer bli några förändringar eller inte i vår turnering, säger han till AP. 

Champions League kan möjligen från och med 2024 få ett helt nytt format. AP och The New York Times uppgav i veckan, utifrån dokument om ett förslag om ett nytt format, att turneringen planeras att göras om fullständigt och att det ska finnas ett detaljerat förslag om det på bordet.

Uppgifterna gör gällande att tjänstemän på Uefa och European Club Association, som representerar de europeiska klubbarna, bland annat vill att turneringen från och med 2024 ska innehålla fyra grupper med åtta lag i varje grupp i stället för åtta grupper med fyra lag i varje grupp som i dagens fomat.

Samtidigt vill de även ha ett upp- och nedflyttningssystem, där de fyra sämst placerade lagen i Champions League ramlar ner till Europa League, medan semifinalisterna i Europa League flyttas upp till Champions League. Dessutom ska de 24 bäst placerade lagen i Champions League ha en garanterad plats i turneringen till nästa säsong. Det skulle därmed innebära att endast fyra platser ges till ligamästare som går in via kvalspel till turneringen, så som ett lag varje år gör från allsvenskan. 

Uefas president Aleksander Ceferin berättar nu, i en intervju med AP, att det både kan bli coh inte bli förändringar i turneringens format i framtiden. 

- Vi har världens överlägset bästa turnering. Just nu vet vi inte om det kommer bli några förändringar eller inte i vår turnering, säger Ceferin till AP. 

- De som kritiserar oss varje dag borde börja ta hand om fotbollen i sina egna länder. Jag är inte säker på att det finns något att kritisera, fortsätter han. 

Ceferin menar däremot att det är viktigt att undersöka olika typer av förändringar för att en turnering ska bli ännu bättre i framtiden. 

- Uefa är en väldigt dynamisk organisation och vi vill alltid undersöka hur vår turnering ska bli ännu bättre. Vi tänker hela tiden på förbättring. Bara för att du är bäst betyder inte det att du inte kan bli bättre, säger han. 

Publicerad 2019-05-11 kl 20:35
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå