Erling Haaland svarade för två mål i 3-0-segern mot Young Boys.
Manchester City är nu klart för åttondelsfinal.

4:13

I spelaren ovan ser du höjdpunkterna från Manchester City-Young Boys,

Manchester är klart för avancemang i Champions League och det var Erling Haaland som löste biljetten till åttondelsfinalen. För Manchester City hade inga som helst bekymmer med Young Boys på hemmaplan.

I den 21:e minuten fick Manchester City straff efter att Sandro Lauper fällt Matheus Nunes i straffområdet. Från elva meter var Erling Braut Haaland iskall och satte dit 1-0.

Norrmannen firade sitt mål som Didier Drogba och det finns en förklaring till varför. På Ballon d’Or-galan förra veckan utmanade Chelseaikonen Haaland att kopiera firandet, varpå City-stjärnan svarade ”vi får se vid nästa mål”.

”En man som håller sitt ord”, skrev Drogba på X efter norrmannens straff-fullträff.

Precis före paus gjorde hemmalaget 2-0. Phil Foden tog sig runt på högersidan och kunde sedan placera in andra målet i matchen.

- Det är klasskillnad, sa Fotbollskanalens krönikör Olof Lundh i Champions League-studion.

Precis efter paus satte Haaland dit sitt andra mål i matchen och det var läckert. Norrmannen dundrade in ett avslut från distans i den bortre gaveln.

Kort därefter blev Sandro Lauper i Young Boys utvisad efter en ful satsningen på Nathan Aké.

Haaland blev utbytt med halvtimmen kvar och hemmalaget på Etihad Stadium kunde defilera till avancemang. Matchen slutade 3-0.

- Självklart är vi otroligt nöjda över att kvalificera oss med två matcher kvar. Sluta etta, säger City-tränaren Pep Guardiola enligt BBC.

Förutom Manchester City är även RB Leipzig klart för avancemang från grupp G efter seger mot Röda Stjärnan.

Manchester City: Ederson - Lewis, Walker, Dias, Gvardiol - Kovacic, Stones - Foden, Nunes, Grealish - Haaland.

Young Boys: Racioppi - Janko, Amenda, Camara, Benito, Garcia - Niasse, Lauper, Ugrinic - Elia, Itten.

Publicerad 2023-11-07 kl 22:50