Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
CHAMPIONS LEAGUE

FCK optimistiskt inför Barcamatchen: "Har tiodubblat våra chanser"

FC Köpenhamn kör med positiv räknelära inför Barcelonamatchen.
Enligt Ståle Solbakken är segermöjligheterna mångdubblade.
- Nu har vi tio procents chans, säger tränaren.

På tisdagskvällen väntar retur – och nytt toppmöte – i Champions League-gruppen mellan danskarna och den spanska jätteklubben. Den första fajten slutade med katalansk seger, men Ståle Solbakken var ändå rätt nöjd efteråt.

Bland annat lyfte han fram målvakten Johan Wiland som tillsammans med sina svenska landsmän Oscar Wendt och Mikael Antonsson stagat upp defensiven ordentligt i inledningen av Europaspelet.

- Wiland svarar för en väldigt fin säsong överlag, och även mot Barcelona klarade han sig galant. Oscar växer allt mer till en av de skickligaste i hela laguppställningen. Han har utvecklats något oerhört. Men den som imponerar mest är kanske Antonsson, med tanke på att han haft så stora skadeproblem tidigare, säger Solbakken till fotbollskanalen.

Samtidigt finns naturligtvis fler förklaringar till att FCK leder danska ligan överlägset och har plockat sex poäng på tre omgångar i Champions League.

- Vi fungerar verkligen som en enhet. Det är tveklöst vår största styrka. Absolut, några spelare sticker ut med sina kvaliteter - men den stora fördelen är laget, säger Solbakken.

Vad blir viktigast i mötet med Barcelona på Parken som du ser det?
- Att sätta tempot direkt. Sist lät vi dem komma med en ruskig fart mot vårt försvar. Samtidigt är det såklart svårt. Vi vet ju att Barcelona klarar att spela snabbare än kanske något annat lag i världen. Men vi fick mer och mer tag på dem senast, det hoppas vi klara redan från början nu. Och generellt är ju varje lag lite starkare hemma än på bortaplan i Champions League.

Så vad tror du om era chanser?
- Om vi hade en procents chans att vinna borta på Camp Nou har den väl stigit till tio procent nu kanske. Chansen är tiodubblad (skratt).

Publicerad 2010-11-02 kl 17:06
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons