Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

FCK optimistiskt inför Barcamatchen: "Har tiodubblat våra chanser"

Champions League

FC Köpenhamn kör med positiv räknelära inför Barcelonamatchen.
Enligt Ståle Solbakken är segermöjligheterna mångdubblade.
- Nu har vi tio procents chans, säger tränaren.

På tisdagskvällen väntar retur – och nytt toppmöte – i Champions League-gruppen mellan danskarna och den spanska jätteklubben. Den första fajten slutade med katalansk seger, men Ståle Solbakken var ändå rätt nöjd efteråt.

Bland annat lyfte han fram målvakten Johan Wiland som tillsammans med sina svenska landsmän Oscar Wendt och Mikael Antonsson stagat upp defensiven ordentligt i inledningen av Europaspelet.

- Wiland svarar för en väldigt fin säsong överlag, och även mot Barcelona klarade han sig galant. Oscar växer allt mer till en av de skickligaste i hela laguppställningen. Han har utvecklats något oerhört. Men den som imponerar mest är kanske Antonsson, med tanke på att han haft så stora skadeproblem tidigare, säger Solbakken till fotbollskanalen.

Annons

Samtidigt finns naturligtvis fler förklaringar till att FCK leder danska ligan överlägset och har plockat sex poäng på tre omgångar i Champions League.

- Vi fungerar verkligen som en enhet. Det är tveklöst vår största styrka. Absolut, några spelare sticker ut med sina kvaliteter - men den stora fördelen är laget, säger Solbakken.

Vad blir viktigast i mötet med Barcelona på Parken som du ser det?
- Att sätta tempot direkt. Sist lät vi dem komma med en ruskig fart mot vårt försvar. Samtidigt är det såklart svårt. Vi vet ju att Barcelona klarar att spela snabbare än kanske något annat lag i världen. Men vi fick mer och mer tag på dem senast, det hoppas vi klara redan från början nu. Och generellt är ju varje lag lite starkare hemma än på bortaplan i Champions League.

Så vad tror du om era chanser?

Annons
- Om vi hade en procents chans att vinna borta på Camp Nou har den väl stigit till tio procent nu kanske. Chansen är tiodubblad (skratt).
Publicerad 2010-11-02 kl 17:06

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto