0:29
Galatasaray kvitterar
0:25
Garnacho sätter dit 1-0 för Manchester United

Manchester United var illa ute i Champions League redan före matchen mot Galatasaray. Nu är läget ännu värre, för det blev 3-3 i Istanbul. Och Manchester United-keepern André Onana lär knappast sova gott i natt.

Men det började bra för bortalaget i Turkiet.

Manchester United tog ledningen efter tio minuters spel. Bollen gick som på ett snöre från högersidan till vänstersidan, där Alejandro Garnacho blev fri i straffområdet och skickade in 1-0. Argentinaren firade genom att gestikulera mot hemmapubliken, vilket ledde till burop. Kaptenen Bruno Fernandes fick lugna ned med, genom sitt kroppsspråk, be om ursäkt.

Bara minuter senare ropade Galatasaray på straff efter en handssituation på en hörna, men domaren viftade avvärjande.

I den 18:e minuten utökade Manchester United sin ledning. Bruno Fernandes testade från distans och fick en kalasträff. 2-0 var ett faktum och kaptenen firade med att hålla för öronen.

- Det är ett drömmål, sa TV4:s expertkommentator Vicki Blommé.

Men Galatasaray skapade nerv. I den 29:e minuten skickade in en frispark, nära straffområdet, i målvakten hörns

- Det är inget bra arbete av muren. Det är svårt för Onana att göra något när den dyker upp genom muren, sa Blommé.

Precis före paus var Galatasaray en hårsmån från att kvittera. Mauro Icardi löpte sig fri och placerade in bollen bakom André Onana, men det föregicks av offside. En knapp sådan.

- Det kan inte ha varit med mycket, sa Blommé i sändningen.

Ställningen var 2-1 i paus.

I den 58:e minuten ökade Manchester United på till 3-1 och det var Scott McTominay som glidtacklade in ett inspel.

Men Galatasaray kvitterade på nytt. Hakim Ziyech sköt en frispark ur snäv vinkel mot mål och den fipplade Onana in i eget nät.

- Det är inte okej från Onana, inte på något sätt. Det här är ett ännu värre misstag. Han slår in den själv i målet. Oförståeligt, sa Blommé.

Med 20 minuter kvar kvitterade Galatasaray. Inhopparen Kerem Aktürkoğlu smällde in ett avslut ur snäv vinkel.

- Det har varit vackra mål i den här matchen. Vilket inhopp, sa Blommé.

I slutskedet  av matchen hade Bruno Fernandes ett avslut i stolpen och Manchester United skapade ytterligare en chans, men närmare än så kom inte Manchester United.

Två lag som gick på fullt blås och ingen har kontroll. Det blir en match som baseras på individuell skicklig, både offensivt och defensivt, säger TV4:s expertkommentator Kim Källström i Champions League-studion.

Kollegan Mikael Lustig:

- Det är egentligen helt obegripligt. Manchester United har lett matcher och tappat till förlust. Har ni inte lärt er någonting? Ni leder 3-1 och bjuder in Galatasaray, säger han och fortsätter:

- United har fem eller sex chanser att avgöra matchen, men det är så dåligt försvars- och lagspel.

Erik ten Hag, tränare i Manchester United, håller med Lustig.

- Försvarsspelet var inte bra nog, säger han till TNT enligt BBC.

Resultatet innebär att Erik ten Hag och co. måste vinna mot Bayern München i den avslutande gruppspelsomgången. Det kan ändå vara förgäves, beroende på utgången i de andra matcher.

Galatasaray: Muslera - Boey, Bardakci, Ayhan, Angelino - Torreira, Ndombele - Ziyech, Mertens, Zaha - Icardi.

Manchester United: Onana - Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw - Amrabat, McTominay - Antony, Bruno Fernandes, Garnacho - Højlund.