Mardröm för Napoli - rött kort och förlust i första CL-kvartsfinalen mot Milan

Rött kort och förlust för Napoli i första CL-kvartsfinalen mot Milan.
C More-experten Olof Mellberg kritiserar domaren i de rödsvartas 1-0-seger.
- Bedrövligt sista 20 minuterna, säger han.

4:45

I spelaren ovan ser du höjdpunkter från matchen.

Napoli har imponerat i både Champions League och Serie A. I Europaspelet ställs man mot Milan i en kvartsfinal över två matcher.

Och det första mötet, som spelades på Milans hemmaborg San Siro, slutade i en total mardröm för Neapel-laget. Man föll med 0-1 och fick Andre Zambo Anguissa utvisad. C More-experten Olof Mellberg var inte nöjd med domarinsatsen.

- Han varnar i stort sett allt, sade han i sändningen.

Napoli fick klara sig utan sin stora anfallsstjärna Victor Osimhen då han är skadad. Från start inledde i stället Hirving Lozano, Elif Elmas och Khvicha Kvaratskhelia längst fram. För Milans del startade bland andra storstjärnan Rafael Leao.

Gästerna var nära att slå till efter en minuts spel. Kvaratskhelia tog sig in i straffområdet skickade iväg ett avslut - men Milanspelarna räddade på mållinjen. Innan dess stod Rade Krunic för en felpassning.

- Vet inte vad han gör där, han blir extremt passiv. Så märkligt, sade C More-experten Olof Mellberg om Radé Krunics agerande.

- Det är ett närmast chockat Milan.

I den elfte minuten var det sedan nära igen. Piotr Zielinski lade bollen till rätta och drog till med ett skott från distans som tvingade Milan-målvakten Mike Maignan att sträcka ut.

I den 26:e minuten växlade yttern Leao upp. Han tog sig förbi Kim och senare in i straffområdet, men avslutet gick tätt utanför den bortre stolpen. Efteråt ilsknade han till. Portugisen blev så besviken att han sparkade sönder den ena hörnflaggan. Han klarade sig dock utan bestraffning.

Fem minuter före halvtid gick det undan. Milan gick på kontring och Leao fick bollen vid utkanten av straffområdet. Han spelade den vidare till Ismaël Bennacer som hakat på i anfallet och han kunde dunka in 1-0.

- Där gick det undan, utbrast C More-kommentatorn Adam Pinthorp.

På tilläggstid hade Milan sedan en nick i ribban efter en hörna. Det var Simon Kjaer som nådde högst.

Tidigt i den andra halvleken var Napoli nära att kvittera. Elmas befann sig någon meter utanför straffområdet och bjöd på ett lurigt chippskott som var på väg att ställa Maignan - men Milans målvakt tippade bollen över ribban.

Napolis press fortsatte under den andra halvleken. C More-experten Mellberg om Milans agerande:

- De har ingen som helst tanke med sin speluppbyggnad. Bara bolltapp varje gång. Jag förstår inte det här nu när Napoli forcerar, sade han i sändningen.

Med drygt kvarten kvar åkte Napoli på en ny smäll. Zambo Anguissa tacklade Hernandez och åkte därmed på ett andra gula kort. Mittfältaren utvisades och missar därmed returmötet. Bara fyra minuter innan det tilldelades han första varningen.

- Äej, det är fel, tycker jag. Det är väldigt, väldigt hårt dömt. Båda gula korten, sade C More-experten Mellberg.

Kort efter det åkte Kim Min-Jae också på ett gult kort. En varning som betyder att han missar kvartsfinalreturen.

Mellberg var rejält missnöjd med domaren Istvan Kovacs i slutet av matchen.

- Bedrövliga 20 minuter här av domaren, det är inte bra, säger C More-experten Mellberg.

Matchen slutade 1-0 till Milan.

- Jag vet inte om man kan titta på de här gula korten i efterhand och lämna in en protest. Jag vet inte om de är så tydliga. Men jag tycker de var väldigt hårda gula kort, sade Mellberg efter matchen.

Milan:  Maignan - Calabria, Tomori, Kjaer, Hernandez - Tonali, Bennacer - Leao, Diaz, Krunic - Giroud.

Napoli: Meret - Di Lorenzo, Kim, Rrahmani, Rui - Zielinski, Lobotka, Anguissa - Lozano, Elmas, Kvaratskhelia.

Du ser alla Champions League-matcher i C More och Telia.