Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Streama Uefa Champions League på TV4 Play

Orden avslöjade inför heta tränarduellen: "Jag ska skita på dig"

Champions League

Duellen mellan Xavi och Luis Enrique blev uppmärksammad inför CL-kvartsfinalen.
Inför avspark möttes tränarna i spelartunneln - och sade några ord till varandra.
Nu rapporterar Mundo Deportivo om vad som egentligen sades mellan tränarna.
- Jag kommer skita på dig, sa bland annat Luis Enrique enligt tidningen. 

0:28
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: TV4 Play.

Inför Barcelonas 3-2-seger mot Paris Saint-Germain borta i första kvartsfinalmötet i Champions League, så målades matchen upp som en duell mellan Xavi och Luis Enrique. Xavi hade Luis Enrique som tränare, samtidigt som de också var lagkamrater i Barcelona, och nu är de alltså motståndare vid avbytarbänkarna. 

Inför matchen möttes tränarna i spelartunneln, där Luis Enrique delade ut några skämtsamma luftslag i riktning mot Xavi, innan de kramade om varandra och pratade. 

Nu rapporterar den spanska tidningen Mundo Deportivo, och flera andra spanska medier, om vad som egentligen sades mellan tränarna.

Annons

- Vad aggressivt, vad aggressivt, sa Xavi om Luis Enriques luftslag enligt tidningen. 

- Vi kommer inte se varandra i final, protestera inte (mot domarna), jag kommer skita på dig, svarade Luis Enrique bland annat senare skämtsamt enligt tidningen. 

Luis Enrique vill efteråt inte säga så mycket om vad tränarna sade till varandra i samband med matchen. 

- Han var en av mina lagkamrater och en av mina spelare. Vi försöker såklart försvara våra färger nu, och jag gratulerade honom, men jag sa också att vi går ut i krig, säger han till TV4 Play. 

Inför matchen fick Luis Enrique en fråga under sin presskonferens om vem av tränarna som representerar Barcelonas DNA bäst - och var då tydlig med att det är han och inte Xavi. 

- Utan tvekan jag. Det är inget bara jag tycker. Kolla statistiken. Kolla bollinnehav, målchanser och att hålla högt tryck. Kolla antalet titlar och troféer. Det är tveklöst jag, sa han inför matchen.

Annons

Xavi svarade i sin tur då med att han har stor respekt för Luis Enrique, och ser på tränaren som en av de bästa världen. 

TV4 Play-experten Vicki Blommé tycker att Luis Enrique var osympatisk inför matchen.

- Luis Enrique gick på hårt och sa klart och tydligt att det är han som gör det (står mest för Barcelonas DNA). Det var nästan lite osympatiskt, även om jag tycker att han har rätt i sak. Därmed blev det viktigt för Xavi att svara med en prestation, han lät spelet tala, säger hon i sändningen. 

Returen spelas i nästa vecka i Katalonien. 

Publicerad 2024-04-10 kl 23:49

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto