POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
CHAMPIONS LEAGUE

Pierre Bengtsson: Vi kan slå Chelsea

FC Köpenhamns nyförvärv Pierre Bengtsson slängs in i hetluften direkt. Från försäsong med Nordsjälland till åttondelsfinalen mot Chelsea i Champions League.

För ett och ett halvt år sedan hade Pierre Bengtsson svårt att ta en ordinarie plats i AIK. Han flyttade till Danmark där karriären tog fart i Nordsjälland och nu laddar han för första tävlingsmatchen med sin nya klubb – åttondelsfinalen mot Chelsea i Champions League.
- Det är så klart lite skillnad när man kommer till en åttondelsfinal i Champions League jämfört med vad jag kommit från, säger han till fotbollskanalen.se.

Bengtsson är värvad som Oscar Wendts ersättare. Wendt har ett utgående kontrakt, men blev kvar i FCK istället för en flytt redan i januari. Det lär innebära en del bänktid för Bengtsson – i alla fall i början.
- Startelvan har man väl ganska klart för sig, men direkt bakom den är man ju med. Jag hoppas verkligen att jag är med i truppen på tisdag.

- Det är riktigt spännande, jag har ju inte varit i närheten om något liknande tidigare. Jag ser väldigt mycket fram emot det.

Det spekulerades ju mycket i att Wendt skulle flytta redan i januari vilket hade gett dig en startplats, känner du dig blåst på den nu?
- Jag visste väl att han skulle vara kvar, man tackar ju inte nej till att spela åttondel i Champions League. Men jag kände att jag var redo för nästa steg och jag hade väl kunnat vänta till sommaren men det kändes rätt redan nu.

Imorgon lär Parken i Köpenhamn var sprängfylld. Matchen, och dubbelmötet, är det överlägset viktigaste den här säsongen, och kanske någonsin i den snart 19-åriga klubbens historia. Danska ligan har vinteruppehåll och FCK kan nog redan räkna hem segern i och med att man leder med 19 poäng före Odense. Allt handlar nu om att fullfölja den historiska Champions League-säsongen.
- Vi har en chans att slå dem om vi bara verkligen tror på det. Vi har ett riktigt bra lag. Men det är spännande bara att vara med, det ska bli en riktigt spännande upplevelse, säger Bengtsson

Publicerad 2011-02-21 kl 18:11
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå