Höjdpunkter: FC Köpenhamn-Manchester United
0:56
Rashford utvisad mot FCK
0:44
Manchester United tar ledningen mot FCK

Manchester United är illa ute i gruppspelet av Champions League, för det blev förlust mot FCK på Parken.

Det var en svensk som gjorde det. Roony Bardghji, 17.

Men det var Manchester United som började bäst.

Matchen hann knappt börja innan bortalaget i Danmark tog ledningen. Rasmus Højlund, med förflutet i FCK, höll sig framme på ett inspel från Scott McTominay och rakade in 1-0. Forwarden firade sitt mål vilt.

- Det blir nästintill knäpptyst på läktarna, sa TV4:s expertkommentator Jens Fjellström i sändningen

- Vilke otroligt skönt mål för Højlund.

Efter dryga tolv minuters spel bröts matchen tillfälligt på grund av ett akut sjukdomsfall på läktarplats samt att en planstormare, med pro-palestinskt budskap, tog sig in på planen. Avbrottet varade i ungefär fem minuter.

I samband med pausen byttes en skadad Jonny Evans ut och in kom Raphael Varane.

I den 27:e minuten utökade Manchester United sin ledning efter en blixtsnabb kontring. Alejandro Garnacho avslutade och Kamil Grabara klarade. Returen hamnade dock hos Højlund, som satte dit 2-0.

- En drömstart för ten Hag och Manchester United, sa Fjellström.

I den 42:a minuten blev Marcus Rashford utvisad. Stjärnan försökte skydda bollen, men råkade istället stämpla Elias Jelert på benet. Beslutet togs efter VAR-granskning. Rashford höll inte med om bedömningen och skrattade åt utvisningen.

Kort därpå reducerade hemmalaget genom Mohamed Elyounoussi.

Sedan kom nästa kalldusch för jätten från England. Harry Maguire fick bollen på handen inne i straffområdet efter en tilltrasslad situation. Från elva meter var Diogo Goncalves iskall och kvitterade, 2-2.

- Helt plötsligt en rejäl uppförsbacke för Manchester United, sa Fjellström.

Inledningen av den andra halvleken var ganska slätstruken och varken Manchester United eller FCK lyckades etablera tryck.

Med dryga halvtimmen kvar byttes svenske superlöftet Roony Bardghji in i FCK i stället för Mohamed Elyounoussi. Ytterforwarden klev och gick på avslut direkt, men det träffade någon på en bänkrad högt, högt upp.

I stället återtog Manchester United sin ledning. Bortalaget fick en straff efter att bollen träffat en arm på FCK:are efter en inläggsfrispark. Från elva gjorde Bruno Fernandes 3-2, och mitt firandet hyssjade Alejandro Garnacho mot FCK-klacken.

Med mindre än tio av ordinarie tid minuter kvar kvitterade Lukas Lerager för FCK på ett inlägg.

Och i slutminuterna fick just Roony Bardghji, 17, chansen inne i straffområdet. På en halvvolley gjorde han 4-3, vilket blev slutresultatet.

- Det är en obeskrivlig känsla. Det är svårt att beskriva det. United är en stor klubb och de kom hit till Parken. Vi gör en otrolig match.  Att få göra det avgörande målet, det är en obeskrivlig känsla, säger han till TV4 och fortsätter:

- Jag älskar att spela fotboll och jag älskar de här momenten. Det här är vad jag drömt om sedan jag var jätteliten. Det är otroligt kul att få stä här nu och ha avgjort en sådant här match.

Manchester är nu rejält illa ute i CL-gruppspelet. Laget står på tre poäng och är sist i gruppen. FCK och Galatasaray står på fyra poäng. Bayern München har tolv poäng och är klart för avancemang.

- Det var viktiga poäng och vi har allt att vinna. Vi har två matcher kvar och vi ska försöka vinna en av dem, säger Roony Bardghji till TV4.

FCK: Grabara - Ankersen, Vavro Diks, Jelert - Lerager, Falk, Diogo Goncalves - Elyounoussi, Claesson, Achouri.

Manchester United: Onana - Wan-Bissaka, Maguire, Evans, Dalot - McTominay, Eriksen - Garnacho, Bruno Fernandes, Rashford - Højlund.

Publicerad 2023-11-08 kl 23:06