TV: Ajax bortavann återigen i Champions League – Van de Beeks mål avgjorde

Ajax har slagit Real Madrid och Juventus på bortaplan i årets Champions League.
På tisdagen lade laget till Tottenham på listan, efter att Donny Van de Beeks mål gav en 1-0-seger i första mötet mellan lagen.
- Det är precis så vi spelade mot Madrid, Juventus och Bayern på bortaplan, säger Matthijs De Ligt enligt Uefas hemsida.

Se målet från matchen i Sporten i spelaren ovan.

Ajax har tagit sig fram till semifinal i Champions League tack vare sitt imponerande bortaspel. Giganter som Real Madrid och Juventus har bägge slagits när Ajax spelade ut sina motståndare på deras hemmaarenor.

Under tisdagen lades Tottenham till på listan. Ajax inledde starkast och tog logiskt ledning efter en kvart. Donny Van de Beek, som låg precis i offsidelinjen, blev frispelad i straffområdet och väntade kyligt ut Lloris och placerade in bollen bakom Tottenhammålvakten.

Tottenham försökte skapade chanser genom sin fysik, men kom inte närmre i första halvlek än en nick av Toby Alderweireld som gick tätt över ribban. Däremot fick laget se jan Verthongen gå av planen efter att han nickat ihop med just Alderweireld och blivit rejält groggy.

Tottenham jagade en kvittering direkt i andra halvleken. Bland annat fick Dele Alli en chans att kvittera, men hans halvvolley kunde räddas av Ajaxkeepern André Onana.

Närmast matchens andra mål var istället Ajax, när laget stack upp mellan Tottenhamanfallen. Bollen hamnade hos David Neres som tryckte i väg ett lågt skott mot bortre stolpen. Brassen träffade densamma och Tottenhamförsvararna lyckades rensa returen.

- Det är precis så vi spelade mot Madrid, Juventus och Bayern på bortaplan. Vi såg att Tottenham har ett väldigt bra lag och de spelade mest långa bollar mot Llorente, vilket gjorde det svårt att pressa dem. Till sist blev det en fysisk kamp men vi lyckades ta segern, säger Matthijs De Ligt enligt Uefas hemsida.

Matchen slutade 1-0 och ger Ajax ett bra utgångläge inför returen i Holland som spelas nästa onsdag.

- Vi var under vår nivå, vi spelade inte alls på vår bästa nivå. De första 20 minuterna var vi alla bolltittare. Vi måste ändra en hel del inför nästa match, säger Christian Eriksen enligt BBC.

Tottenham: Lloris - Trippier, Sanchez, Alderweireld, Vertonghen, Rose, Wanyama, Eriksen, Alli - Lucas, Llorente

Ajax: Onana - Veltman, De Ligt, Blind, Tagliafico - Van de Beek, Schöne, De Jong - Ziyech, Tadic, Neres