TV: Alvarez räddade City - efter jättetavla

Då klev Julian Alvarez fram med två mål och gav City seger.

Höjdpunkter: Manchester City-Röda Stjärnan
0:48
Alvarez fullbordar Citys vändning
0:20
Röda Stjärnan chockar City

Manchester City, som är regerande mästare i Champions League, tog under tisdagen emot den serbiska storklubben Röda Stjärnan i gruppspelspremiären.

Manchester City inledde i sedvanlig ordning med mycket boll, och var i början av första halvlek nära att ta ledningen genom Erling Braut Haaland, men norrmannen nickade i stället i ribban. City hade även fler chanser än så, men trots det fick den engelska storklubben inte fira först på Etihad Stadium.

I slutet av första halvlek avslutade nämligen Osman Bukari en kontring till 1-0 för Röda Stjärnan, och förvaltade därmed bortalagets enda heta chans i första halvan av matchen. Domaren kontrollerade först om det var offside, men i slutändan blev målet godkänt.

- En sensationell ledning, sa TV4 Play-kommentatorn Tobias Carlsson i sändningen.

City gick därmed, trots 22-1 i avslut, till pausvila i underläge, men behövde inte lång tid på sig för att vända på steken i andra halvlek.

Redan i den 47:e minuten utjämnade Julian Alvarez till 1-1 på resultattavlan, och sedan ville argentinaren mer, då han i den 60:e minuten slog till med ett frisparksmål till 2-1. Röda Stjärnan-målvakten Omri Glazer, som briljerade i första halvlek, stod för en tavla, då han försökte boxa undan frisparken, men i stället fick se kulan gå in i eget nät.

Manchester City vann till slut med 3-1 efter ett mål av Rodri, och fick därmed en bra start på Champions League-gruppspelet, trots Röda Stjärnans chockmål i slutet av första halvlek i Manchester.

Manchester City: Ederson, Walker, Dias, Aké, Gomez - Rodri, Nunes - Silva, Alvarez, Foden - Haaland.

Röda Stjärnan: Glazer - Mijailovic, Djiga, Dragovic, Rodic - Hwang, Stamenic - Bukari, Ivanic, Mitrovic - Ndiaye.

Samtliga matcher i Champions League streamas på TV4 Play.