TV: Arsenals kross i CL-comebacken - körde över PSV

Arsenal ödslade ingen tid i CL-återkomsten.
Högsta tempo från start och i halvtid var matchen i princip avgjord.
- Total överkörkörning, kommenterade Adam Pinthorp i TV4:s sändning.

4:26

5-1 gånger två mot Bayern München säsongen 16/17 var det senaste som Arsenal hade presterat i Champions League.

Men nu är London-klubben tillbaka i fotbollens finrum med besked.

Det dröjde inte många minuter innan Arsenal tog ledningen, Martin Ödegaard sköt, Benitez stötte ut returen och Bukayo Saka stötte in 1-0.

- Benitez borde göra det där bättre, han måste få ut den till sidan, det är vaket av Saka dock, kommenterade Olof Mellberg i TV4 Play:s sändning.

Efter tolv minuter small det igen. Arsenal ställde om och Leandro Trossard dunkade in 2-0.

Innan halvleken var över hade också Gabriel Jesus blivit CL-målskytt i Arsenal-tröjan.

- Total överkörkörning, kommenterade Adam Pinthorp i TV4:s sändning.

- Jag är inte så överraskad, jag tycker att de har sett väldigt starka ut inledningsvis här på säsongen, Arsenal, lade Olof Mellberg till.

Arsenal fortsatte på inslaget spår i den andra halvleken och Martin Ødegaard utökade ledningen efter 70 minuters spel med ett klassmål utanför straffområdet.

Arsenal vann därmed för första gången i Champions League sedan 3-2 segern i Razgrad borta mot Ludogorets 1 november 2016.

- Arsenal blir ett lag att räkna med långt in i den här turneringen, sade TV4:s expert, Vicki Blommé i paus.

Arsenal: Raya - White, Saliba, Gabriel, Zinchenko - Ödegaard, Rice, Havertz - Saka, Jesus, Trossard

PSV: Benitez - Teze, Bella-Kotchap, Boscagli, Dest - Veerman, Schouten, Saibari - Bakayoko, De Jong, Lang.