TV: Diaz sänkte Benfica - Liverpool med ena benet i CL-semifinal

Liverpool blev omskakat, men vann till slut mot Benfica med 3-1.
Luis Diaz blev hjälte med ett mål och en assist i CL-kvartsfinalen.
- Det tredje målet var jätteviktigt, säger Liverpool-backen Andrew Robertson till BT Sport.

Konaté ger Liverpool drömstart

Liverpool ställdes under tisdagen mot Benfica på bortaplan i första kvartsfinalmötet på Estádio da Luz i Champions League. Liverpool gick in till dubbelmötet som stor favorit och satte fart direkt med ett par heta möjligheter, vilket till slut gav utdelning.

17 minuter in i första halvlek klev en lite oväntad målskytt fram.

Mittbacken Ibrahima Konaté nådde högst på en hörna och nickade in 1-0, vilket gjorde att han fick fira sitt första mål för den engelska storklubben. Därefter dröjde det inte speciellt länge innan det var 2-0 på resultattavlan.

I den 34:e minuten nickade Luis Diaz fram Sadio Mané i straffområdet till utökad ledning, vilket också stod sig första halvlek ut. Liverpool hade därmed grepp om matchen, men blev omskakat tidigt i andra halvlek.

Benfica gick på kontring och målskytten Konaté misslyckades med att rensa undan ett inspel i straffområdet, vilket succéspelaren Darwin Nunez utnyttjade till reducering.

Benfica fortsatte sedan att hota för ett kvitteringsmål, och i den 67:e minuten tog sig Nunez in i straffområdet och föll i en duell med Virgil van Dijk. Anfallaren ropade efter straff, men utan resultat.

- Visst, van Dijk hade handen uppe, man jag tycker inte att det var tillräckligt för straff, säger Edman i sändningen.

Liverpool höll sedan undan och slog i spiken i kistan med tre minuter kvar av ordinarie tid, då Diaz ordnade 3-1, vilket också blev slutresultatet i matchen.

- Det var en tuff match. Vi ledde i halvtid och kunde gjort ett par till. Sedan ville vi hålla tätt, men de fick in ett mål och lyftes av publiken, samtidigt som vi slarvade. Det tredje målet var jätteviktigt, säger Liverpool-backen Andrew Robertson till BT Sport.

Robertson, som fick tändare inkastade mot sig under matchen, passar även på att skicka en passning till Benfica-supportrarna.

- Jag fick en hel del tändare kastade mot mig. Det kanske får dem att sluta röka, så jag ser det som något positivt. De bör dock försöka att inte kasta in saker på planen, då de kan skada någon, men som tur var träffade ingen (tändare) mig.

Liverpool har därmed nu ett bra läge för att ta sig vidare till semifinal i Champions League. Returen spelas den 13 april på Anfield i England.

Benfica: Vlachodimos - Gilberto, Otamendi, Vertonghen, Grimaldo - Silva, Weigl, Taarabt, Everton - Ramos, Nunez.

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Konaté, van Dijk, Robertson - Keita, Fabinho, Thiago - Salah, Mané, Diaz.

Samtliga matcher i Champions League-slutspelet sänds streamat på Telia och C More.