TV: Ibrahimovic nära att bli hjälte för Milan i slutminuterna

Zlatan Ibrahimovic hade ett segermål i nät - som dömdes bort för offside.
Efter 1-1 mot Porto får Milan tufft att avancera till Champions League-slutspel.
- Jag kände att vi behövde tre poäng i kväll, säger Olivier Giroud till C More.

Se Zlatans bortdömda mål i spelaren ovan.

0:50
Zlatan Ibrahimovic får bollen i nät - döms bort för offside
3:03
Höjdpunkter: Milan lyckades bara få med sig en poäng mot Porto
1:16
Milan kvitterar efter självmål

Efter tre raka förluster i Champions League-gruppspelet var Milan pressat att vinna hemma mot Porto för att hoppet om avancemang skulle leva vidare. Då fick Zlatan Ibrahimovic inleda på bänken efter målet mot Roma i helgen. Fransmannen Olivier Giroud startade i svenskens ställe.

Milan fick dock en sann mardrömsstart på matchen när Porto tog ledningen redan i den sjätte minuten. Milan-mittfältaren Ismael Bennacer tappade då bollen till Marko Grujic på egen planhalva innan Grujic frispelade Luis Diaz i straffområdet. Colombianen, som gjorde det enda målet i hemmasegern mot Milan senast, gjorde inte några misstag när han placerade in 0-1.

Efter 17 minuter kom Porto nära att fördubbla ledningen när Milan-målvakten Ciprian Tatarusanu stod för en vass räddning på Grujics nick och styrde bollen ut till hörna. Då var Milan i brygga.

Det dröjde hela 32 minuter innan hemmalagets första avslut på mål kom - och då var det nära kvittering direkt. Girouds avslut från 25 meter var på väg att leta sig in i krysset, men då var Porto-målvakten Diogo Costa uppe med högerarmen. 0-1 stod sig därmed in i pausvilan efter att Porto varit det bättre laget i första halvlek.

Evanilson hade sedan en nick i ribban för Porto innan Milan lyckades få in ett något turligt kvitteringsmål i den 61:a minuten. Pierre Kalulu, som byttes in i paus, slog in bollen framför mål där den styrde på Porto-backen Chancel Mbemba in i mål till 1-1.

Med en kvart kvar av ordinarie tid var det så dags för Zlatan Ibrahimovic att hoppa in. Svensken ersatte Giroud i Milans jakt på ett segermål - och var nära att bli stor hjälte. Ibrahimovic höll sig framme och slog bollen i nät efter 83 minuter, men målet dömdes bort för en korrekt offside på vänsterbacken Theo Hernandez i uppbyggnaden. Matchen slutade därmed 1-1.

Milan står därmed på blott en poäng efter fyra omgångar och får det tufft att ta sig vidare. Porto går upp på fem poäng och ligger tvåa i gruppen inför Liverpool-Atlético Madrid senare i kväll.

- Jag kände att vi behövde tre poäng i kväll. Det var i princip vår sista chans för att hoppas på att kvalificera oss till nästa runda. En fotbollsmatch är två halvlekar och i den första spelade vi inte vår match. Andra halvlek var mycket bättre. Vi försökte göra det andra målet, men vi mötte ett bra lag och jag tycker att oavgjort är mer eller mindre rättvist, säger Milans Olivier Giroud till C More.

Vad saknades för er?
- I första halvlek förlorade vi många dueller, vi saknade lite aggressivitet kanske. Jag känner att vi kämpade med att spela vårt spel. De spelar väldigt högt och ibland visste vi inte hur vi skulle hantera det. I andra var det lite bättre, men Porto är ett väldigt erfaret lag på den här nivån.

Milan: Tatarusanu - Calabria, Tomori, Romagnoli, Hernandez - Tonali, Bennacer - Saelemaekers, Diaz, Leao - Giroud.

Porto: Diogo Costa - Mario, Pepe, Mbemba, Sanusi, Otavio, Oliveira, Luis Diaz - Evanilson, Taremi.

Den här säsongen streamas alla matcher från Uefa Champions League på Telia och C More.