Men det var RB Leipzig som vann matchen med 3-1.

Leipzig slår till direkt mot Young Boys
2:46
Simons nekas straff mot Young Boys

Emil Forsberg fick chansen från start när RB Leipzig ställdes mot Young Boys i premiären av Champions Leauge. I Young Boys fanns Noah Persson med på bänken.

Efter en dryg halvminut rann Openda igenom ute till höger men avslutet gick i målgaveln. Kort därefter var Poulsen nära att ge tyskarna ledningen men hans chipp gick över målet.

I den tredje minuten fick Leipzig utdelning då Simakan nickade in 1-0 efter en hörna. Bollen såg inte helt otagbar ut för Racioppi i Young Boys mål. Tyskarna fortsatte därefter att rada upp målchanser.

Sakta men säkert jobbade sig Young Boys in i matchen och fick bett med sin höga press. Och efter en dryg halvtimmes spel fick Meschak Elia på en fin träff utanför straffområdet och bollen letade sig in vid den bortre stolpen till 1-1.

- Han mörsar in en rackarbajsare i bortre, säger kommentatorn Leonard Jägerskiöld i TV4 Play.

I den andra halvleken ropade Leipzig på straff efter att Xavi Simons gjorts omkull av målvakten Racioppi men domaren valde att fria efter VAR-koll.

Det fick både tränare Marco Rose och Simons att gå i taket.

- Han är så förbannad, så förbannad, säger Jägerskiöld och fortsätter:

- Det där var ett kontroversiellt beslut.

Leipzig skulle dock få jubla då Schlager prickade in ledningsmålet från distans med en dryg kvart kvar av matchen.

Kort därefter fick Noah Persson göra sin debut i Champions League då han ersatte Ulisses Garcia.

På tilläggstid fastställde Benjamin Sesko slutresultatet till 3-1.

Young Boys:  Racioppi - Janko, Amenda, Camara (K), Benito - Niasse, Lauper, Garcia, Ugrinic - Elia, Itten.

Leipzig: Blaswich - Raum, Lukeba, Simakan, Henrichs - Forsberg, Schlager, Kampl (K), Simons - Poulsen, Openda.

Samtliga matcher i Champions League streamas på TV4 Play.