TV: Nya jätteskrällen: Ajax slog ut Juventus ur Champions League - supertalangen avgjorde

Juventus är utslaget ur Champions League efter förlust mot Ajax.
Stor matchhjälte? Supertalangen Matthjis de Ligt.
- Vi gör det igen, otroligt, säger han till Veronica TV enligt voetbalprimeur.nl.

Se samtliga mål från matchen i Sporten i spelaren.

Ajax stod för en riktig skräll i åttondelsfinalen då man slog ut Real Madrid. I kvartsfinalen ställdes man mot Juventus det första mötet mellan lagen slutade 1-1 i Amsterdam. Italikerna hade därmed övertaget inför returmötet hemma i Torino och man bättre på sin sammanlagda ledning efter dryga halvtimmens spel. På en hörna blev stjärnan Cristiano Ronaldo sopren och nickade in 1-1.

Men Ajax lät sig inte nedslås. Bara minuter senare placerade Donny van de Beek in 1-1 efter att en Juventusspelare upphävt offside på ett misslyckat Ajax-avslut. Ställningen stod sig till paus och efter halvtid dominerade holländarna.

Laget skapade flera riktigt bra lägen och till slut fick man utdelning. På en hörna med 20 minuter kvar av matchen nådde supertalangen Matthjis de Ligt, som ryktats till klubbar som Bayern München och Barcelona, högst och nickade kliniskt in 2-1. Vid det skedet behövde Juventus göra två mål för att ta sig vidare till semifinal.

Juventus mäktade inte med att göra två och Ajax fullbordade jätteskrällen. Den holländska klubben är i Champions League-semifinal.

- Vi gör det igen, otroligt. Det är konstigt. Vi har också insett att det är normalt, säger de Ligt till Veronica TV enligt voetbalprimeur.nl.

Juventus: Szczesny - De Sciglio, Rugani, Bonucci, Alex Sandro - Can, Pjanic, Matuidi -Bernardeschi, Ronaldo, Dybala.

Ajax: Onana - Veltman, De Ligt, Blind, Mazraoui - Van de Beek, Schöne, De Jong - Ziyech, Tadic, Neres.