TV: PSG:s mardröm fullbordad – åkte ur Champions League efter ny miss: "Jag har inga ord..."

PSG:s Champions League-resa är över.
På fredagen föll det franska huvudstadslaget på nytt mot Bayern München.
Efter slutsignal stormade en supporter planen - och fångades in av säkerhetspersonal.

0:50

Avbryt
Försök igen

Se målet i spelaren ovan.

På onsdagskvällen var det dags för åttondelsfinal i Champions League. Bayern München tog emot Paris Saint-Germain på Allianz Arena. Sist lagen möttes slutade det med en seger till Bayern München, 1-0. Det innebar att det tyska laget hade fördel inför onsdagens drabbning.

Gästande PSG fick resa till Tyskland utan sin brasilianska stjärna Neymar. Tidigare i veckan rapporterades det att storspelaren tvingas till operation på grund av en fotskada. Men det är inte brist på stjärnor i huvudstadslaget sedan både Lionel Messi och Kylian Mbappé spelade från start.

Hemmalaget fick klara sig utan Benjamin Pavard som är avstängd och lagets stora stjärna Sadio Mané inledde på bänken.

Det haglade inte målchanser i den första halvleken. Lionel Messi hade ett tydligt läge där han gavs flera chanser att avsluta i ett rörigt straffområde. Men de rödklädda försvararna stod rätt och kunde blockera skotten innan Yann Sommer plockade upp bollen.

Drygt 35 minuter hade passerat när PSG tvingades till ett tidigt byte. Marquinhos, som hade det kämpigt redan på uppvärmningen, klev av och ersattes av Nordi Mukiele.

Strax efter var Sommer nära på att göra en riktig blunder. En passning gick in till Sommer i straffområdet, då började målvakten dribbla och det blev ordentligt farligt. Vitinha fick till och med avsluta, men Matthijs De Ligt räddade bollen på mållinjen.

-I den här typen av matcher finns det alltid vissa ögonblick då man behöver lite tur. Det var det här tillfället, när Yann Sommer tappade bollen och som Matthijs (de Ligt) rensade. Hade det stått 1-0 vet vi inte hur vi skulle ha reagerat, säger Thomas Müller enligt RMC Sport.

Vad händer? Han höll ju på att kapa Vittinha också, säger C Mores kommentator Jens Fjellström i sändningen.

Första halvlek blev mållös. Men i inledningen av den andra halvleken såg Bayern München ut att ta ledningen. Målet VAR-granskades och dömdes bort för offside.

Men några minuter senare var det dags igen. Den här gången högg det rödklädda anfallet på en situation när Marco Veratti trasslade till det långt ner på egen planhalva. Leon Goretzka hittade in till Eric Maxim Choupo-Moting som tryckte dit 1-0. Samtidgt som Veratti tryckte på för att det borde varit frispark. Ordentlig uppförsbacke för PSG som behövde två mål för att ens ta matchen till förlängning.

- Jag vet en som inte är glad, Marco Verratti. Vid första målet och vid andra målet fanns det eventuellt möjlighet för honom att få frispark, då det fanns kontakt, säger C Mores expert Jens Fjellström.

- Samtidigt som du sa det nådde Verratti fram till Orsato (Daniele, huvuddomare) och tog en rejäl diskussion. Han är duktigt ilsken, säger C Mores kommentator Lars Granqvist.

När ordinarie tid var fullbordad utökade Bayern Mücnhen ledningen efter en snabb omställning. Den här gången var det Serge Gnarby som gjorde mål - bara tre minuter efter han byttes in. Slutresultatet var fastställt, 2-0.

- Tyvärr måste vi säga att Bayern var starkare än oss. Vi hade chanser i första halvlek, vi tog dem inte.Vi vann inte många dueller. Jag har inga ord... För att gå vidare nu måste vi alla göra det tillsammans, inte individuellt. Paris är ett fantastiskt lag. Vi måste vara stolta över oss själva. Vi har fantastiska spelare här, som måste jobba tillsammans för att växa, säger Danilo Pereira enligt RMC Sport.

Efter slutsignalen sprang en supporter in mot mittcirkeln på planen, där Messi stod - men blev snabbt infångad av säkerhetspersonal. Därefter fördes han bort från planen.

Bayern München: Sommer, Upamecano, De Ligt, Kimmich, Goretzka, Coman, Choupo-Moting, Davies, Müller, Musiala, Stanisic

PSG: Donnarumma - Mendes, Danilo, Ramos, Marquinhos, Hakimi - Vitinha, Verratti, F.Ruiz - Mbappé, Messi

Samtliga matcher i Champions League sänds streamat på cmore.se.

Publicerad 2023-03-08 kl 22:53