Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
CHAMPIONS LEAGUE

U21-hjälten hoppas på CL-debut: "Alltid varit en dröm"

Vid sidan av Malmö FF dyker en handfull andra svenskar upp i Champions League. En av dem är Victor Nilsson Lindelöf som hoppas få debutera.
- Har alltid varit en dröm, säger han till Fotbollskanalen.

Den svenske försvararen var något av en doldis inför den här sommaren, men under U21-EM förändrades allt. Han kallades in i truppen i sista stund på grund av Emil Krafths ryggskada och fattade sedan ett okuvligt grepp om högerbacksplatsen. När Sverige vann turneringen var Nilsson Lindeföf en av de mest tongivande lagmedledmmarna, och nu har han återvänt till Portugal för att kämpa om en plats i Benficas startelva.

- Säsongen har precis startat här nere och jag har inte varit med i de två första matcherna. Men det är normalt, med tanke på att jag kom tillbaka lite senare än de andra till uppstarten på grund av EM, säger han till Fotbollskanalen.

Vad tror du att du har för chanser att få mer speltid framöver?
- Det är självklart målet och jag känner att jag har gott självförtroende just nu och att jag är i bra form. Men det som gäller är ju att prestera på träningarna och visa att jag jobbar varje dag för att nå mina mål. Det är bara det som räknas.

Till hösten väntar en utmaning av större mått än vanligt, när Benfica kliver in i Champions Leagues gruppspel mot Atletico Madrid, Galatasaray och debutanten FC Astana från Kazakstan. Även för Victor Nilsson Lindelöfs del blir det första gången i turneringen, och han är laddad inför uppgiften.

- Det har alltid varit en dröm att spela Champions League, så om man väl får den chansen är det riktigt häftigt. Det är klart att alla grupper är tuffa, och så även vår, men vi tror på oss själva och tycker att det här ska bli väldigt kul.

Vilka chanser tror du att ni har att gå vidare?
- Jag tycker att vi har ett starkt lag och det är bra go i truppen. Så jag ser dem som stora. Man måste tro på sig själva och det gör vi absolut just nu.

HÄR ÄR ALLA GRUPPERNA I CHAMPIONS LEAGUE.

Publicerad 2015-08-27 kl 20:51
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons