POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
CHAMPIONS LEAGUE
2d

Uefa skjuter upp beslut om nytt Champions League-format

Foto: Bildbyrån.

Uefa uppges överväga ett nytt format för Champions League.
Nu skjuts beslut om det upp till framtiden, rapporterar AP. 

Champions League har i år rapporterats få ett nytt format från och med 2024. AP och The New York Times skrev tidigare i år att tjänstemän på Uefa och European Club Association, som representerar de europeiska klubbarna, vill att det ska vara fyra grupper med åtta lag i varje grupp och att det ska finnas ett upp- och nedflyttningssystem. De fyra sämst placerade lagen i CL flyttas ner till Europa League, medan semifinalisterna i EL flyttas upp.

Samtidigt uppges även de 24 bäst placerade lagen i CL ha en garanterad plats i turneringen till nästa säsong, vilket innebär att endast fyra platser i sådana fall ges till klubbar som går in i kvalspel, exempelvis allsvenska mästaren.

Men nu verkar det nya formatet inte implementeras 2024, skriver AP. 

AP rapporterar att Uefa under torsdagen avbröt samtal och sköt fram ett möte, som skulle hållas den 11 september, med chefer för European Club Association och European Leagues, som representerar de europeiska ligorna, där svensken Lars-Christer Olsson sitter med som ordförande. Detta för att analysera feedback och förslag om ett nytt format. 

"Jag kommer att skicka en ny inbjudan så snart jag tror att vi är redo för en meningsfull diskussion", skriver Uefas president Aleksander Ceferin i ett brev till ECA:s ordförande Andrea Agnelli och till Lars-Christer Olsson, som AP har tagit del av. 

"Vi håller för närvarande på att samla in feedback från våra klubbar och jag känner generellt sett att en ny diskussion nu skulle vara för tidig eftersom att vi analyserar feedback och förslag från olika parter", skriver presidenten vidare. 

Agnelli, som även är president i Juventus, ska dagen innan brevet skickades haft ett privat möte med ECA:s styrelse för att diskutera planerna för et nytt format från 2024, men får nu alltså skjuta på planerna till framtiden.

Enligt AP är Agnelli drivande för att få igenom det nya turneringsformatet, medan Premier League-klubbarna, däribland Manchester United som har vd:n Ed Woodward med i ECA:s styrelse, ska vara emot allt för stora förändringar av Champions League.

Publicerad 2019-08-15 kl 15:58
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå