TV: Brasilien ute ur Copa America - Paraguay vidare efter straffar

Copa America

Brasilien är utslaget ur Copa America. Basel-anfallaren Derlis Gonzalez blev hjälte med två straffmål - kvitteringsmålet i matchen och avgörandet i straffläggningen.

Copa America blev inte det mästerskap som Brasilien hade hoppats på inför. I gruppspelet handlade det mesta om Neymars utvisning i förlustmatchen mot Colombia. De andra två gruppspelsmatcherna slutade visserligen med seger men 2-1 mot både Peru och Venezuela imponerade inte.

I kvartsfinalen mot Paraguay gav Robinho brassarna ledningen i den 15:e minuten. Men den tidiga ledningen skulle inte räcka. I den 72:a minuten fick Paraguay straff och Basel-anfallaren Derlis Gonzalez klev fram och skickade in kvitteringen till 1-1. Ett mål som också blev matchens sista.

Straffar fick avgöra kvartsfinalen, precis som i mötet mellan Argentina och Colombia.

Där missade Ribeiro och Douglas Costa för Brasilien och blev syndabockar. Derlis Gonzalez blev hjälte för Paraguay när han klev fram och satte den avgörande straffen.

Kvartsfinalen blev en repris på den lagen emellan fyra år tidigare. Då precis som nu vann Paraguay efter straffar och avancerade till semifinal.

Publicerad 2015-06-28 kl 02:12