Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Gör landslagscomeback - efter fyra år: "Känns lite spännande"

Sverige (dam)

Fyra år har gått.
Nu är Rosengårds Emma Berglund tillbaka i landslaget.
- Det känns lite spännande att se vad som utvecklats i gruppen sedan sist jag var där, säger hon till Fotbollskanalen.

7:25
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se en intervju med förbundskapten Peter Gerhardsson i spelaren ovan.

De senaste åren har Emma Berglund, 32, drabbats tungt av skador. Men i år är det annorlunda. Rosengårds-försvararen har imponerat i de damallsvenska serieledarnas mittförsvar.

När förbundskapten Peter Gerhardsson presenterade truppen till det OS-förberedande lägret, där Sverige ställs mot Norge och Australien, fanns Berglund med. Hela fyra år efter hon senast representerade landslaget.

- Det känns jättekul. En lång tid har gått sedan sist, så det känns lite spännande att se vad som utvecklats i gruppen sedan sist jag var där, säger hon till Fotbollskanalen.

När tog Peter (Gerhardsson) kontakt med dig om det?

ANNONS
- Jag pratade med honom senast förra veckan och då frågade han hur jag ställde mig till en eventuell uttagning.

Hur kändes det att få de intentionerna på att du var aktuell?
- Jag har ju hoppat lite emellan under den här tiden. Direkt när jag var skadad så var tanken att man ville tillbaka så fort som möjligt, man vill få chansen och så vidare… Men sedan har det dykt upp saker emellan, småskavanker och småsaker som gjort att det kanske inte getts möjlighet till det.

- Samtidigt som det är många spelare som rör sig ute i Europa och presterar riktigt bra fotboll. Så jag har hoppat mellan hopp och att inte tänka på det alls. Och det är väl där jag varit den sista tiden. Blir det något är jag superglad för det, blir det inte kommer jag inte bli besviken. Jag har varit nöjd med den fotboll jag presterat den sista tiden och nöjd med att egentligen vara på plan. Det är längesen jag varit skadefri och bara kunnat fokusera på mitt egna.

ANNONS

Hur mycket ser du fram emot att dra på dig den blågula tröjan igen?
- Det är ändå något man haft i bakhuvudet och det är kul att träffa gruppen igen. Det är många spelare som man inte springer på till vardags här i damallsvenskan så det blir roligt att träffa dem. Några från Göteborg som jag spelade med förra året. Så det ska framförallt bli kul att träffa alla, men också att mäta sig på träningarna och se vilka steg gruppen tagit.

22 juni presenteras OS-truppen, som tar sig an USA, Australien och Nya Zeeland i gruppen. Berglund har spelat två OS sedan tidigare, och hon skulle gärna göra sitt tredje.

- Jag sätter inte upp som att ”nu är jag med på det här lägret och nu ska jag dit”. Utan blir det så blir det och det hade varit jättehäftigt att göra ett tredje OS. Det kan man inte ljuga om, det vore jättehäftigt. Men jag börjar här, ser hur det känns, och njuter under tiden.

ANNONS

Berglund har gjort 55 A-landskamper för Sverige.

Publicerad 2021-06-01 kl 16:30

DAM

1 minuts lästid

Opererad – hoppet om EM lever

"Kan vara tillbaka till sommaren"
Damallsvenskan

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto