Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Klart: Berglund tillbaka - här är Sveriges nya landslagstrupp

Sverige (dam)

Svenska landslaget samlas i juni för två träningsmatcher.
Under tisdagen tog Peter Gerhardsson ut sin landslagstrupp. 
Då blev Rosengårds Emma Berglund uttagen för första gången på fyra år. 
- Emma är en spelare som har varit aktuell hela tiden, säger Gerhardsson. 

7:25
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se en intervju med förbundskapten Peter Gerhardsson här ovan.

Svenska landslaget samlas i juni för två träningsmatcher mot Norge, den 10 juni, och mot Australien, den 15 juni, på Guldfågeln Arena i Kalmar. Lägret är en del av landslagets förberedelser inför sommarens OS i Japan. 

Förbundskaptenen Peter Gerhardsson tog under tisdagen ut sin landslagstrupp till lägret och överraskade bland annat med att ta ut Rosengårds mittback Emma Berglund, 32, till den kommande samlingen. Hon är med för första gången sedan 2017. 

- Emma (Berglund) är en spelare som har varit aktuell hela tiden. Det har varit saker som gjort att hon inte har varit med. Det har varit en väldigt stor konkurrenssituation, men även en skadehistorik kring Emma. Hon var aktuell redan till förra samlingen, men hade då problem med en tå, vilket gjorde att vi väntade, säger Gerhardsson och fortsätter:

ANNONS

- Hon presterade bra i fjol i Kopparbergs/Göteborg och har spelat på en väldigt högt nivå i år i Rosengård. Hon har även rutin och erfarenhet. Hon har varit med och presterat under en längre period. Vi tittar på några mittbackar, som kanske inte varit med på länge, och Emma är en av dem. Vi vill ge henne speltid och få en bra bedömning av var hon stå i landslagssammanhang. 

Vidare är även Rosengårds Nathalie Björn och Häckens Julia Zigiotti Olme tillbaka i truppen efter skadeproblem. Rosengård-anfallaren Anna Anvegård och Eskilstuna United-anfallaren Loreta Kullashi blev i sin tur inte uttagna i truppen. 

Sedan tidigare har Nilla Fischer tackat nej till OS, då hon väntar tillökning i familjen i juli. Vidare är även Jessica Wik gravid och missar mästerskapet, samtidigt som Linda Sembrant missar OS på grund av skadeproblem.

ANNONS

Den 22 juni tas den svenska OS-truppen ut. 

Målvakter: Jennifer Falk, Hedvig Lindahl, Zecira Musovic. 

Backar: Magdalena Eriksson, Amanda Ilstedt, Emma Kullberg, Emma Berglund, Jonna Andersson, Hanna Glas, Julia Roddar, Nathalie Björn.

Mittfältare/anfallare: Caroline Seger, Filippa Curmark, Hanna Bennison, Filippa Angeldal, Julia Zigiotti Olme, Kosovare Asllani, Sofia Jakobsson, Lina Hurtig, Olivia Schough, Fridolina Rolfö, Johanna Rytting Kaneryd, Madelen Janogy, Stina Blackstenius, Rebecka Blomqvist. 

Publicerad 2021-06-01 kl 14:09

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto