Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Mia Törnblom: "Jag var inte beredd på kritiken"

Foto: Scanpix

Hennes metoder kallades ovetenskapliga och "mumbo-jumbo". Efter att Pia Sundhage tog in Mia Törnblom som ledarskapscoach i landslaget blåste det upp till storm.
– Jag var inte beredd på kritiken, säger hon till Törnblom till DN.

Det var i "Lundhs podcast" förra året som Pia Sundhage avslöjade att hon ville ta in Mia Törnblom som ledarskapscoach för att lyfta VM-truppen. En kontroversiell värvning som fick stark kritik. Från psykiaterhåll hävdade vissa – inte minst docenten Magnus Lindwall – att Törnblom inte lever upp till de förväntningar man bör kunna ha på en professionell psykolog som ägnar sig åt mental träning.

"Den största anledningen till att valet är högst tveksamt är att Törnbloms metoder och böcker helt enkelt inte har stöd i modern psykologisk och idrottspsykologisk forskning utan snarare går emot forskningen inom fältet och därmed får anses vara pseudovetenskapliga", skrev Lindwall i ett mejl till fotbollskanalen.se.

Kritiken bemötes av huvudpersonen själv som menade Lindwall inte hade en aning om vad han pratade om.

– Han har aldrig träffat mig och har ingen aning om vad jag sysslar med. Han har sett några klipp på youtube och hänvisar till ett kapitel i min första bok. Han vet inte vad jag gör. Det blir tokigt, sa hon till Fotbollskanalen.

Nu, nästan ett år senare har stormen lagt sig är Törnblom fortfarande med i Sundhages ledarstab och kommer att dyka upp i Kanada. Till DN berättar hon nu hur den starka kritiken påverkade henne.

– Jag var inte beredd på kritiken. Det blev tufft och det påverkade mig. Att bli kritiserad av folk som inte ens vet vad jag ska ha för uppgift, säger Mia Törnblom till tidningen.

Vad kan du bidra med?

Väldigt mycket med bra stämning. De här spelarna kommer ju klara att spela VM oavsett om jag är där. Men det kanske blir lite roligare om jag är med. Sen kan jag bidra med erfarenhet och kunskap när det gäller att stärka team att prestera på topp, i såväl med- som motgång.

Sverige har sin VM-premiär den 8:e juni. Ett mästerskap som sänds på TV4 och här på Fotbollskanalen.

Publicerad 2015-05-26 kl 15:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons