Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Sundhage har inte truppen klar: ”Vi pratar om tre-fyra platser”

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Pia Sundhage funderar över de sista platserna i EM-truppen.

EM-slutspelet kryper allt närmre, men Sundhage har fortfarande inte spikat truppen.

- Nja, vi pratar väl om tre-fyra platser och vi pratar väldigt mycket om sista platsen; Vem ska hänga på tåget, säger hon till fotbollskanalen.se.

Onsdagen den 10:e juli spelar Sverige premiär i EM-slutspelet mot Danmark. Dessförinnan väntar träningsmatcher mot i tur och ordning Norge, Brasilien och England. Tre matcher där förbundskaptenen vill se flera saker.

- För det först är det tre olika matcher och att förbereda sig för de olika taktiska sakerna är bra. Sedan kommer vi att jobba lite mer med fasta situationer. Där borde vi göra mer. Det andra är att vi kan vara tightare i försvarsspelet och i anfallsspelet blir det viktigt med bedömningen om vi ska spela en djupledspassning till Lotta Schelin eller om vi ska hålla i bollen.

En av platserna i elvan som är vakanta är den bredvid Nilla Fischer (Ordinarie mittback Emma Berglund är korsbandsskadad) i mittförsvaret och Sundhage avslöjade idag att den som får förtroendet mot Norge också blir den som spelar i turneringen.

- Vi kommer inte att pröva allt och alla, det har inte vi tid med. Vi måste sätta en backlinje och ett mittbackspar betyder väldigt mycket.

Är Charlotte Rohlin en av aspiranterna?

- Ja, det är hon. De spelar ju ihop i Linköping så där kan man ju vinna ganska mycket om det blir det paret. Hon har kommit tillbaka fantastiskt bra tycker jag. När jag såg henne sist så såg hon väldigt pigg ut och hon är dessutom en ledare.

Sofia Jakobsson är en annan spelare som fått ett lyft efter sitt klubbyte – har hon ökat sina chanser?

- Ja, hon har alltid varit aktuell. Hon var ute och svirade lite när hon bytte förening. Då kändes det som att hon var lite lost. Nu tycker jag det ser mycket bättre ut.

Publicerad 2013-05-27 kl 16:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons