Svensksuccé i Tyskland - Glas ryggade bollen i mål

Glas? Hon gjorde mål med ryggen.

1:04

Se en intervju med Hanna Glas ovan.

Den svenska landslagsanfallaren Rebecka Blomqvist fanns med i Wolfsburgs startelva till söndagens ligamatch hemma mot Freiburg. Då hittade hon även in i målprotokollet.

I början på andra halvlek höll sig Blomqvist framme och slog in sin egen retur fram till 3-0 för Wolfsburg med sitt tredje ligamål för säsongen. Lite senare slog hon även inlägget som ledde fram till 4-0-målet. Blomqvist byttes sedan ut efter 73 minuter när Wolfsburg vann med 4-1.

Längre söderut i Tyskland, i München, blev en annan svenska målskytt i Frauen-Bundesliga under söndagen. Högerbacken Hanna Glas hittade målet på ett något okonventionellt sätt när hon ryggade(!) in 3-0 på en hörna mitt i andra halvlek. Bayern besegrade Köln med hela 6-0 och Glas spelade hela matchen.

Publicerad 2022-03-06 kl 22:18