Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

LISTA: Fotbollskanalen rankar världens 25 bästa damspelare 2023 - plats 5-1

Dam

Fotbollskanalen rankar världens bästa fotbollsspelare under 2023 på damsidan.
Här är plats 5-1.

0:27
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

I spelaren ser du Fridolina Rolfö avgöra Champions League för Barcelona.

5. Olga Carmona, Spanien och Real Madrid
En vänsterback som gått som tåget under året. Och det blir väl inte bättre än att ett, sänka Sverige, två sätta det avgörande målet i en VM-final. Real Madrid-stjärnan har en avgörande roll i klubblaget såväl som i landslaget. Tog sitt lag till Copa de la Reina final.

4. Alexandra Popp, Tyskland och Wolfsburg
En veteran som fortfarande presterar på allra högsta nivå. En ledare på och utanför planen som vet hur man använder huvudet i nästan alla situationer. Målfarlig och snabb som har en fin blick för spelet. Tysklands bästa genom tiderna och en av de bästa i världen.

Annons

3. Fridolina Rolfö, Sverige och Barcelona
Utan tvekan Sveriges bästa spelare - stod ut i VM trots en knäskada och är otroligt viktig för Barcelona. En spelare som kan spela på flera olika positioner och ändå prestera på toppnivå. Så pass viktig för Sverige att det tydligt märkts att hon varit borta under Nations League.

2. Sam Kerr, Australien och Chelsea
En spelare för stormatcher utan tvekan. Tråkigt nog blev det inte mycket av målskyttsvaran under VM då Kerr hämmades av en skada. Men en 70-procentig Kerr är bättre än din "vanliga" anfallare. Tar sig ur knepiga situationer och får det att se enkelt ut. En av Chelseas viktigaste spelare där hon ofta hittar in i nätmaskorna.

1. Aitana Bonmati, Spanien och Barcelona
En spelare som skulle passa in på vilket mittfält som helst och gör kaos ändå. Bonmati är stark i dueller, snabb och teknisk. Spanjorskan hittar passningar som ingen annan - utan tvekan världens just nu absolut bästa spelare. Kylig i avsluten och viktig för Spanien och Barcelona, hon ligger ofta bakom allt - om inte allt så i alla fall det mesta.  

Annons
Publicerad 2023-12-28 kl 10:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto