Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

LISTA: Fotbollskanalen rankar världens 25 bästa damspelare 2023 - plats 14-10

Dam

Fotbollskanalen rankar världens bästa fotbollsspelare under 2023 på damsidan.
Här är plats 14-10. 

0:53
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

I spelaren ser du Amanda Ilestedt göra mål mot Frankrike.

14. Keira Walsh, England och Barcelona 
Given i Englands startelva och en ångvält på mittfältet. Walsh löser sig nästan genom varenda situation hon ställs inför och kanske är den spelaren som är allra svårast att ersättas i den engelska uppställning. Gör det bra i Barcelona men gjorde än mer avtryck när hon spelade i Manchester City.

13. Maria "Mapi" Leon, Spanien och Barcelona 
Hon anses vara en av världens bästa mittbackar - och hade en otrolig säsong när Barcelona vann trippeln. Trots en fin säsong med Barcelona är det svårmotiverat att hon ska hamna högre upp med tanke på ett mästerskap som avstods.

Annons

12. Amanda Ilestedt, Sverige och Arsenal
Den svenska landslagsbacken var en av Sveriges bästa, om inte den bästa spelaren i VM. Ilestedt bidrog med en stabilitet i backlinjen samtidigt som hon nickade in mål efter mål och förde Sverige till VM-brons. Därefter har hon blivit en kugge i backlinjen i sin nya klubb Arsenal och även om det tagit tid för henne att etablera sig i den engelska ligan blir hon mer och mer stabil för varje match - och målen börjar hagla in.

11. Guro Reiten, Norge och Chelsea
En succésäsong med Chelsea kröntes med en dubbel. Ingen hade fler assist än henne, dessutom stod hon för en del egna fullträffar. Inget lag går säkert när Reiten är på plan. Norge stod för ett fiaskoartat VM men Reiten var direkt involverad i tre av de sju målen som man gjorde.

10. Linda Caicedo, Colombia och Real Madrid

Annons
Det är inte enkelt att göra avtryck när man spelar i ett landslag som inte är så etablerat på världsscenen. Trots det lyckades Caicedo bära sitt Colombia till en historisk kvartsfinal i VM detta trots sin ringa ålder. Caicedo har etablerat sig i den spanska ligan och har med sin bollskicklighet blivit en given spelare i Real Madrids startelva.

Fakta

Så togs listan fram

Rankinglistorna för världens bästa spelare på herr- respektive damsidan 2023 har tagits fram genom en omröstning bland Fotbollskanalens medarbetare och experter från TV4 Plays fotbollssändningar.

Publicerad 2023-12-26 kl 10:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto