Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

United anklagade SvFF för otydlig kommunikation - nu svarar förbundet: "Brist att vi inte följt upp"

Svenska cupen (herr)

Eskilstuna United har lämnat walk over i svenska cupen – och lade över ansvaret på Svenska Fotbollförbundet.
Nu svarar Svenska Fotbollförbundet.
- Uppföljningen har inte skett från SvFF, säger tävlingskonsulent Pierre Blomqvist till Fotbollskanalen.  

Foto: Bildbyrån.

Eskilstuna United skulle under onsdagen ställts mot Linköping FC i svenska cupen – men tvingades lämna walk over. Elitettan-klubben menar på att kommunikationen från Svenska Fotbollförbundet har varit bristfällig då man varit ovetande kring när matchen ska spelas.  

- Det är såklart tråkigt att behöva lämna detta besked, fotboll ska avgöras på fotbollsplanen, men här har vi ett ansvar gentemot våra spelare och vi bedömer att skaderisken är för stor om vi skulle spela matchen, sade ordförande Anna Arnerdal i ett pressmeddelande.  

Då klubbarna inte kunde komma överens om ett speldatum överlät man det uppdraget till tävlingskommittén som den 22:a september ska ha beslutat om en speldag för matchen som skulle spelas den 11 oktober.  

Annons

- Det meddelades till båda föreningarnas officiellt registrerade mejladresser och kontaktpersoner inom föreningen. Så båda föreningarna ska ha fått beslutet i tid, men där stod det även att hemmalaget, som är Eskilstuna United, skulle inkomma till SvFF senast den 27:e september med tid och anläggning, säger tävlingskonsulent Pierre Blomquist till Fotbollskanalen.  

Han fortsätter:  

- Den uppföljningen har inte skett från SvFF, så där har det varit en brist att vi inte följt upp tid och anläggning. Men beslutet i sin helhet har kommunicerats ut till förening och kontaktperson – så att det varit på ett annat sätt har jag omöjligt kunnat se för beslutet har skickats på mejl, och Linköping har tagit emot det.  

Huvudregeln säger att om man lämnar WO i svenska cupen så ska man betala böter samtidigt som man inte får delta under nästa årsupplaga av cupspelet. Den regeln ville Eskilstuna United överklaga.  

Annons

- Det finns inget beslut ännu, men skulle det vara så att man anser att bestraffningen att missa match är tillräcklig så frångår man huvudregeln och då finns det skäl till det.

Publicerad 2023-10-11 kl 12:44

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto