Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Då är Falk tillbaka: "Blir bättre varje dag"

Damallsvenskan

I förra veckan klev Jennifer Falk av skadad.
Nu kommer BK Häcken med lugnande besked.
- Vi klassar inte det som en skada - utan mer en öm fot, säger Christian Lundström, Fotbollsansvarig för elit damverksamheten hos BK Häcken.

Foto: TT & Bildbyrån

I matchen mot Kif Örebro tvingades landslagsmålvakten, Jennifer Falk, att utgå skadad. Först grinade hon illa och tog sig för foten. En stund senare fick hon behandling på plan men valde att spela vidare och efter runt 20 spelade minuter tvingades hon kliva av.

Men i matchen mot Kalmar under gårdagen fanns åter tillbaka i truppen – denna gång på bänken. Foten smärtade fortfarande, men om hon mot förmodan skulle behöva kliva in så var hon spelbar.

- I går var bedömningen att det är bättre att spela Jackie (Burns) och att hon satt på bänken. Hon hade fortfarande ont men det blir bättre varje dag - vi räknar med att det inom snar framtid ska vara bra. Det är någon form av stukning, säger Christian Lundström, Fotbollsansvarig för elit damverksamheten hos BK Häcken.

ANNONS

Och vad menar Lundström menar snart? Jo, att Falk ska vara tillbaka redan i nästa match.

- Hon satt ju på bänken senast och var spelbar. Men vår förhoppning är att hon är tillbaka nästa match. Hon kommer att träna fullt nästa vecka - det är ingen skada utan mer en öm fot. Eller en skada har det blivit men vi klassar inte det som en skada, avslutar han.

Publicerad 2022-05-17 kl 13:13

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto