Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Djurgårdens nyförvärv om det brutna kontraktet: "Det var bara massa strul"

Damallsvenskan

Lova Lundin gör sin damallsvenska debut med Djurgården.
Men hade hon inte brutit sitt utlandskontrakt i förtid hade det inte hänt.
- Man kände sig inte trygg att vara kvar, säger hon till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

I november lämnade Lova Lundin sin franska klubb Soyaux i den franska högstaligan.

Då var en återkomst till damallsvenskan på tapeten. Tidigare har hon spelat med Umeå IK - men i stället presenterades hon för Djurgården i slutet av januari. Under söndagen kan hon komma att spela sin första tävlingsmatch med Blåränderna.

- Det är superkul att vara tillbaka i damallsvenskan. Det händer väldigt mycket i damallsvenskan och det är otroligt roligt. Målet är att vi ska ta det match för match. Och vi tycker vi har möjlighet att slå alla lag.

Piteå står för motståndet på Tele2 Arena, den första tävlingsmatchen som damerna kommer att spela på arenan någonsin. Det är något som Lundin är taggad på.

ANNONS

- Det känns väldigt kul. Det är fantastiska förutsättningar för att spela bra fotboll. Förhoppningsvis ska vi kunna bjuda publiken på en bra match och prestation.

Lundin har gjort två utlandssäsonger, den ena med Logroño i Spanien och den andra med Soyaux i Frankrike. Båda kontrakt har brutits i förtid. Kontraktet med Logroño på grund av att man fått oförtjänt kritik från spelarledningen, och kontraktet i Frankrike på grund av att det, kort och gott, var kaos i klubben.

- Det var väldigt mycket kaos. Vi var inte ordentligt försäkrade, bara en sådan sak gjorde att man inte kände sig trygg att vara kvar. Då kändes det bra att dra hemåt. Vi var fem utlandsspelare som kom samtidigt och ingen är kvar. Det var bara en massa strul. Vi hade knappt en fysio på träningarna eller sådana saker, det var absolut inte professionellt.

ANNONS

Upplever du att man behandlade er utländska spelare annorlunda?
-
Det skulle jag vilja påstå. Det var bara en massa problem och man lyssnade inte lika mycket på oss som på de franska spelarna.

Är det skrämmande att tänka på utlandslivet igen efter dessa erfarenheter?
- Nej, jag tror snarare att det var olyckligt att det blev så där. Jag är absolut öppen för att gå utomlands igen, men då måste det vara något som jag är väldigt säker på. Det ska krävas lite mer, eller något bättre, säger hon.

Vad gjorde att valet sen föll på Djurgården?
-  Den professionaliteten som Djurgården visade spelade en stor roll. Att man kan få de förutsättningarna som man kan få och allt vad det innebär.

Publicerad 2022-03-27 kl 13:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto