Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Efter flytten från Djurgården: "Vi var jättemånga år i botten"

Damallsvenskan 2021-12-02 kl 12:00

Djurgården har blivit en profil fattigare. Nu berättar Sheila van den Bulk om beslutet att lämna Djurgården för Kristianstad.
- Helst hade jag vunnit med Djurgården, men alla vet hur de senaste åren varit, säger van den Bulk till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Förra veckan kom beskedet. Efter sex år i Djurgården beslutade Sheila van den Bulk att lämna Stockholm för spel i Kristianstad. Ett tungt slag för Djurgården som därmed tappar sin lagkapten till seriekonkurrenten. Van den Bulk ser tillbaka på sina år i klubben med värme.

- Jag har haft det väldigt bra i Djurgården och haft många fina stunder. Jag har utvecklats både som spelare och person. Det är bara bra när jag tänker tillbaka på min tid i klubben, berättar van den Bulk för Fotbollskanalen.

Var en förlängning med Djurgården aktuell?
- Det fanns en dialog redan tidigt på året. Det drog ut på tiden litegrann och i slutändan dök Kristianstad upp. Mitt val föll på dem. Jag kände att jag blev lite sugen på att pröva någonting nytt.

ANNONS

Var det viktigt för dig att gå till ett tydligt bättre lag än Djurgården?
- Man spelar alltid fotboll för att vinna. Helst hade jag vunnit med Djurgården, men alla vet hur de senaste åren varit. Man vill helst ligga i toppen, men vi var jättemånga år i botten. Jag vet att Djurgården vill vara däruppe och de ska vara ett topplag, men de senaste åren har det inte varit så. Jag ser fram emot Kristianstad.

Sheila van den Bulks nya klubb slutade, precis som 2020, på en tredjeplats i damallsvenskan. Placeringen innebär kval till Champions League. Någonting som lockade holländskan att skriva på för Kristianstad.

- Kristianstad känns som en stabil klubb som jobbar hårt för att prestera både kortsiktigt och över längre tid. De har arbetat hårt för att bli ett topplag. De senaste årens placeringar visar stabilitet.

ANNONS

Hur avgörande för dig var det kommande kvalet till Champions League?
- Det känns jättekul med Champions League. Jag spelade kvalmatcher som ung. Jag vill verkligen spela de här matcherna och nå gruppspelet här i Kristianstad.

Var några andra klubbar aktuella utöver Kristianstad?
- Kontakt finns nästan alltid, men ingenting som var konkret.

Tidigare i veckan blev det klart att Kristianstad tappar Josefine Rybrink till BK Häcken, medan Emma Alanen ansluter från Växjö.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto