Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

FEM SPANINGAR: "Bästa laget vann - men Pelley var klart bäst"

Damallsvenskan

Kopparbergs/Göteborg vann mot Djurgården med 2-1 efter förlängning.
Här är Fotbollskanalens Andréas Sundbergs fem spaningar från matchen.

3:09
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

Bästa laget vann - men tungt för Pelley
Kopparberg/Göteborg höll på att slarva bort finalplatsen. Laget kunde ha vunnit med 7-1, borde ha vunnit med 7-1. Men Djurgården hade Jennifer Pelley i mål och hon var fantastiskt bra. Pauline Hammarlund hade flera lägen och det hade även Elin Rubensson och Rebecka Blomqvist, men Pelley räddade friläge på friläge på friläge. Men med sekunder kvar av förlängningen fick hon ge sig efter ännu ett friläge. Göteborg vann, men Pelley var klart bäst på planen.

Planens näst bästa avgjorde
Hon växte och växte ju längre matchen gick. Julia Zigiotti Olme var överallt och låg bakom det mesta av hemmalagets anfallsspel. Fin teknik och spelförståelse, slog ut motståndare och satte sina lagkamrater i fina lägen. Förbundskapten Peter Gerhardsson borde ha varit nöjd.

ANNONS

Blomqvist får nog vänta på landslagschansen
Efter att ha levererat i Göteborg så tycker tränaren Marcus Lantz att Rebecka Blomqvist borde få chansen i landslaget. Mot Djurgården var hon bra och visade att hon borde vara aktuell för Sverige. Men hon hade ett par lägen där hon kunde ha avgjort, och det borde hon nog ha gjort för att slå sig in så här tätt på VM.

Kopparberg/Göteborg ser väldigt bra ut
Visst, det var missar i massor. Men hemmalaget var spelmässigt klart bättre än Djurgården. Efter 2-1 har laget nu 19-1 i målskillnad i cupen. Bra spel och bra målskillnad och seger på seger. Räkna med att Kopparberg/Göteborg är med i kampen om SM-guld i år.

Klassavslut av Schough
Djurgården hade två chanser i matchen. Den första blev det mål på. Göteborg bjöd på den chansen och slog bollen rakt på en vaken och smart Olivia Schough som blev fri och visade sedan hög klass när hon smekte upp bollen i krysset. Andra chansen var i slutet när Hanna Folkesson visade prov på fin spelförståelse och frispelade Mia Jalkerud som kunde ha avgjort matchen, men missade.

ANNONS

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

Publicerad 2019-03-16 kl 15:12

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto