POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
DAMALLSVENSKAN
2v

Fischer stöttar tränaren efter kritiken: "Står 100 procent bakom honom"

Foto: Bildbyrån

Det har stormat kring Linköping och tränaren Olof Unogård de senaste dagarna.
Nu går landslagsstjärnan Nilla Fischer ut och lägger fram sin glasklara åsikt.
- Jag står till hundra procent bakom både Olof och William (Strömberg, assisterande tränare) och ser fram emot nästa säsong tillsammans med dem, säger hon till Corren.

Det har varit viss turbulens i Linköping de senaste dagarna. Det var i en intervju med Sportbladet som Anna Oscarsson, som lämnat Linköpings FC för Eskilstuna United, berättade att hon känt sig nedtryckt i kommunikationen med tränaren Olof Unogård.

Samtidigt håller LFC på att göra förändringar i ledarstaben, vilket gör att Unogård ser ut att få en ny roll. Ordföranden Paul Lindvall tonade dock ner dramatiken i förändringarna.

- Vi gjorde en del förändringar redan kring sommaruppehållet, det var ju ett långt sommaruppehåll i och med att det var VM-år. Och då har vi inte någon formell tjänst inrättat som sportchef utan det har legat delat de uppgifterna på Olof som huvudtränare och på klubbdirektören Ann-Sofie Brehmer Hjertstedt. Också ibland med stöd av styrelsen. Så Olof har gått in mer i såna arbetsuppgifter och William Strömberg (assisterande tränare) har tagit mer ansvar för träningar och det sportsliga då. Olof har haft huvudansvaret för det sportsliga också, det är ingen tvekan om det. Men det har skett en förändring där och då när vi nu ser över till nästa år så är det naturligt att vi ser över om något behöver ändras om också hur vi ser på fördelningen mellan Olof och William. Men vi har förtroende för båda de två och båda kommer att ha en nyckelroll även inför den nya säsongen, sa Lindvall till Fotbollskanalen i dagarna.

Lindvall berättade också att de pratat med spelarna, med lagkaptenen Emma Lennartsson och landslagsstjärnan Nilla Fischer i spetsen, och att de uttryckt ett stort förtroende för Olof Unogård.

Nu går Fischer ut själv och gör sin åsikt tydlig.

För det första känns det trist och onödigt att sådana här saker ska hamna i media. Det hade varit mycket bättre om vi löst det internt. Men jag står till hundra procent bakom både Olof och William och ser fram emot nästa säsong tillsammans med dem, säger backen till Corren.

Om kritiken från Anna Oscarsson säger Fischer:

Det är naturligtvis jättetråkigt om hon känt så. Men faktum är också att hon inte fick förlängt av klubben. Det är en bit som har glömts bort, kan jag tycka.

Förändringar i LFC:s ledarstab är alltså på gång, men Nilla Fischer ser inte behovet till det.

Nej, personligen ser jag inte det behovet. Det får stå för honom (Paul Lindvall) i så fall.

Publicerad 2019-11-08 kl 11:24
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå