Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

Frågetecken kring KGFC:s medlemsantal inför viktiga årsmötet: "Vi har inte avslagit någon"

5v

Kopparbergs/Göteborgs medlemmar ska snart ta beslut om ett samgående med BK Häcken. 
Då har däremot inte särskilt många chans att tycka till, skriver Aftonbladet
I februari i fjol hade föreningen 25 aktiva medlemmar, varav alla var spelare. 

Kopparbergs/Göteborg är på väg in i ett samgående med BK Häcken. Ännu är dock inget klart, då Häckens medlemmar ska ta ett beslut, på ett extra årsmöte den 27 januari, om de vill att Häcken ska ta över den regerande damallsvenska mästaren. Vidare ska även Kopparbergs/Göteborgs medlemmar också ta ett beslut om ett samgående.

Nu rapporterar dock Aftonbladet att det inte är särskilt många medlemmar i Kopparbergs/Göteborg, som har chans att tycka till i frågan.

Aftonbladet skriver att Kopparbergs/Göteborg i februari i fjol ansökte om att bli en "bidragsgodkänd förening", vilket innebär att klubben då får rätt till bland annat aktivitetsbidrag och lokalbidrag. Kopparbergs/Göteborg fick dock avslag i maj samma år av Göteborgs stad, som motiverade avslaget med att en förening måste ge alla rätt att bli medlemmar och delta i verksamheten, samtidigt som minst hälften av medlemmarna måste vara folkbokförda i Göteborg för att en förening ska ges stödet. 

ANNONS

Aftonbladet skriver vidare att Kopparbergs/Göteborg bifogade sina stadgar i ansökan om föreningsbidraget, och att det då framgick i klubbens stadgar att en "anmälan om medlemskap får avslås endast om det kan antagas att vederbörande kommer att motverka föreningens intressen". Vidare stod det även i stadgarna att det är styrelsen som fattar beslut om att avslå en persons anmälan om medlemskap i föreningen.

Aftonbladet rapporterar även att det inte står klart hur många personer som fått avslag, men att klubben vid ansökan hade 25 aktiva medlemmar som alla var spelare i föreningen då. På medlemslistan, som skickades in, fanns totalt 85 namn, men 25 i fetstil. Medlemsantalet är därmed väldigt lågt i jämförelse med övriga lag i damallsvenskan, som alla har över minst 100 medlemmar. 

Kopparbergs/Göteborgs ordförande Peter Bronsman menar i sin tur att föreningen inte har varit bra på att locka medlemmar, men att styrelsen aldrig har gett någon person avslag. Detta trots att bland annat Bill Romanus, som Aftonbladet pratat med, inte har fått svar på två ansökningar om medlemskap. 

ANNONS

- Vi har inte avslagit någon, någonsin. Man vill alltid ha många medlemmar, men många tycker att det ska ingå något om man är medlem. Det är en av anledningarna till att vi vill gå in i en större klubb. Med många på läktarna blir det roligare att vinna, speciellt för spelarnas skull, säger Bronsman till Aftonbladet

Bronsman berättar vidare, för tidningen, att han tror att Kopparbergs/Göteborg har 50 aktiva medlemmar, och att det varit 10-15 personer på föreningens årsmöten senaste åren. Han menar också att alla i styrelsen är medlemmar, något som inte framgick på medlemslistan som föreningen skickade in till Göteborgs stad vid ansökan om föreningsbidraget i februari i fjol. Detta trots att det, i föreningens stadgar, finns ett krav om att vara medlem för att sitta med i styrelsen.

Nu återstår det att se hur många som har rätt att tycka till på det kommande årsmötet. 

Det beror på hur många som kommer. Vi har varit tio, femton personer på årsmötet de sista sjutton åren. Det är lite. Vi får inte så många medlemsförfrågningar och en stor medlemsskara är önskvärt. Det skapar intresse och det är en anledning till att vi vill gå vidare till en stor klubb, säger Bronsman. 

ANNONS
Publicerad 2021-01-19 kl 18:59

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto