Häcken starkast i toppmötet - Bajens monstersvit bruten

Damallsvenskan

GÖTEBORG. Efter 15 matcher är Hammarbys poängsvit bruten.
I toppmötet på Bravida arena segrade BK Häcken med 1-0 efter mål av Rosa Kafaji.
- Det är viktiga tre poäng, jätteskönt, säger en nöjd Rosa Kafaji till Viaplay efter matchen.

0:28

Avbryt
Försök igen

Se Kafajis mål från TV4 sportens sändning i spelaren ovan.

I toppmötet mellan BK Häcken och Hammarby saknade hemmalaget Stine Larsen, Anna Csiki, Loes Geurts och Filippa Curmark, samt Elin Rubensson som sent tvingades kasta handduken med en “översträckning i knät”. I Bajen fanns Ellen Wangerheim på frånvarolistan, men Madelen Janogy var med i truppen igen efter att hennes avstängning hävdes sent. Anfallsstjärnan inledde dock på bänken.

I matchminut tre provade Rosa Kafaji med ett avslut utifrån, men Bajen-målvakten Anna Tamminen kunde avväpna tämligen enkelt.

Inledningen var svängig och inget av lagen kopplade riktigt greppet om matchen. De farliga målchanserna dröjde.

Efter dryga halvtimmen kom Manchester City-lånet Julie Blakstad till ett nickläge, men prickade inte mål. Minuten efter var ett ledningsmål för hemmalaget ännu närmare. Clarissa Larisey kom nära med Tamminen, men sköt mitt på Hammarbys målvakt.

Häcken hade växlat upp och innan halvtidsvilan skulle också utdelningen komma. På ett precist inlägg från Julie Blakstad nådde Rosa Kafaji högst och nickade in sitt fjärde mål för säsongen. 1-0 var också ställningen i paus.

Till den andra halvleken bytte Hammarby in Madelen Janogy och Emma Westin i spel.

Precis innan klockan slog 60 var Anna Anvegård så när att utöka ledningen när hon sköt utanför.

Madelen Janogy svarade för ett piggt inhopp och tvingade Häcken-målvakten Jennifer Falk till en högoktanig fotparad i den 65:e minuten. Även Julia Roddar fick en vass kvitteringsmöjlighet när hon sköt utifrån, men även då stod Falk på rätt plats och kunde styra undan.

I slutminuterna prickade Hammarbys Sara Fornes stolpen, men matchen slutade 1-0. Därmed är Hammarbys svit på 15 tävlingsmatcher utan förlust bruten. Häcken ligger fortsatt tvåa i tabellen, men går nu upp på lika många poäng som serieledande Bajen: 18.

I nästa omgång gästar BK Häcken FC Rosengård. Hammarby ställs borta mot Piteå.